duminică, 27 martie 2011

Tocanita de cartofi cu orez de post




O combinatie interesanta, ideea o am de pe bucataras de la kamy.

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 pahar orez
  • ceapa verde
  • 1 morcov
  • 2 foi de dafin
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjej verde
Mod de preparare:
Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoare si le punem intr-o tigaie impreuna cu 2 liguri de ulei si cu 1 pahar de apa, foile de dain si le lasam pana se inmoaie bine.


Intr-o alta cratita punem cartofii taiati cubulete, impreuna cu orezul spalat in cateva ape, peste care vom pune ceapa si morcovul inabusiti, completam cu apa si lasam sa fiarba.


Din cand in cand amestecam sa nu se prinda orezul de fundul oalei, completam cu apa daca este nevoie.
La sfarsit punem si boiaua, sare si piper.


Asezonam cu patrunjel verde tocat marunt.
Servim alaturi de o salata verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)