luni, 4 aprilie 2011

carbonara





nu le am cu pastele, insa toata lumea lauda aceste paste, asa ca am vrut sa vad daca merita sa le laud si eu :D :))) si da, pot spune ca sunt foarte foarte bune, doru nici macar nu suporta pastele si abia l-am convins sa guste si dupa ce a gustat a mancat 2 portii, deci chiar sunt bune!le-am adaptat putin dupa gustul meu, nu am avut parmezan, sunt sigura ca ar fi fost si mai bune cu el, dar au mers si fara...


Ingrediente




  • 1 pachet spaghete

  • o cutie smantana ( 350 g )

  • 1 galbenus de gasca sau 3 galbenusuri de gaina

  • cateva felii de bacon

  • sare

  • piper

  • busuioc uscat

  • 2 cuburi de branza topita cu smantana

  • 1 lingura ulei

Mod de preparare



Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet.


Dupa ce le-am fiert le clatim cu apa rece ( nu dam drumul din prima la apa rece, ci la cea calda si treptat dam la rece, astfel nu vor deveni lipicioase ) si le lasam la scurs.


Intre timp punem o lingur ade ulei intr-o togaie, apoi cuburile de branza si lasam pana se topesc, adaugam baconul taiat feliute si lasam cateva munte pana patrunde branza topita in bacon, apoi adaugam galbenusul pe care l-am amestecat cu smantana, sare, piper si busuoicul uscat, si formam un sos pe care il lasam sa dea intr-un clocot.


Peste sosul format punem pastele si amestecam usor pana vom acoperi fiecare pasta cu sos.


Se servesc calde, dar merg si incalzite daca va raman si sunt la fel de bune.



Reteta in imagini


4 comentarii:

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)