luni, 13 iunie 2011

Spuma de capsuni cu bezea caramelizata



Pot spune ca acest desert este divin!!!insa nu intreceti masura, pentru ca s-ar putea sa patiti ca mine ( am mancat cu pofta si m-i s-a facut rau :D )
Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la fapte :)


Ingrediente:

pentru spuma de capsuni:
  • 300 ml frisca lichida
  • un castron de capsuni ( ~ 300 g )
  • 3 linguri de zahar pudra
pentru bezeaua caramelizata:
  • 3 albusuri
  • 1 cana de zahar pudra ( 200 g )
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Pregatim bezeaua:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa, adaugam apoi zaharul pudra si mixam bine bine pana spuma devine luciasa si lipicioasa.
Adaugam apoi esenta de vanilie si zeama de lamaie.
Cu un pos sau o seringa punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu, cu usa inchisa, apoi intredeschidem usa si punem o lingura de lemn pentru a ramane asa.( eu am inchis usa pentru ca am vrut sa prinda o culoare aurie si sa se caramelizeze bezeaua), insa daca nu vreti sa prinda aceasta culoare si vreti sa ramana albe lasati usa intredescisa de la inceput si coaceti 1 ora si 30 de minute la foc mic.
Bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.




Pregatim spuma de capsuni:

Mixam frisca.
Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra si esenta, dupa care le punem peste frisca si omogenizam spuma.
Dam la rece.

Punem intr-o cupa, un strat de spuma, apoi unul de bezea si acoperim cu un alt srat de spuma.
Deasupra ornam cu capsuni si bezea.




Pofta buna!

4 comentarii:

  1. arata intr-un mare fel...cred ca e delicios.

    RăspundețiȘtergere
  2. michelle multumesc tare mult, e un desert tare delicios, pe care l-as manca non stop :D pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  3. arata divin.ador deserturile la pahar mai ales daca le srvesc musafirilor.totusi daca imi permiti,la berea mi se pare prea muult 200g zahar la 3 albusuri.oricum reteta este de notat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah, multumesc mult! mie nu m-i s-a parut mult pentru ca este zahar pudra, nu zahar tos, dar daca tie t-i se pare mult, poti scoate din cantitate, fiecare poate adopta dupa bunul plac si gust :*ma bucura mult faptul ca-ti place, este o reteta inventata de mine si nu ma asteptam sa fie atat de apreciata, te pup :*

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)