duminică, 12 iunie 2011

chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide





Cum toata lumea de pe bucataras, a facut acest chec, cum puteam eu sa nu incerc asa bunatate?!...azi si ieri, am uitat de dieta :D.........macar paine n-am mancat, ca in rest am bagat la dulciuri :((((

  • 6 albusuri
  • 2 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar pudra
  • 200 ml lapte rece
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • o mana stafide
  • o mana alune de padure
  • 50 g ciocolata
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

am scos albusurile cu o ora inainte sa se decongeleze ( asta in cazul in care le aveti la congelator.)
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o spuma densa lipicioasa.
Adaugam, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine compozitia.
Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si turnam compozitia in ambele, deasupra vom pune ciocolata, pe care o taiem cubulete mici, stafidele si alunele de padure curatate si taiate marunt ( eu am fost mai lacoma si am facut in 2 tavi din aceasta compozitie, insa au crescut suficient).
Dam tavile la cuptorul preincalzit app. 15- 20 min, facem testul cu scobitoarea

5 comentarii:

  1. Cata zeama de lamaie se pune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zeama de la o jumatate de lamaie, poti dizolva praful de copt in ea :)

      Ștergere
  2. Si cum , nu se pune niciun fel de grasime adica ulei sau unt ???
    Ca nu e pandispan e chec!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)