Cum toata lumea de pe bucataras, a facut acest chec, cum puteam eu sa nu incerc asa bunatate?!...azi si ieri, am uitat de dieta :D.........macar paine n-am mancat, ca in rest am bagat la dulciuri :((((
- 6 albusuri
- 2 cani faina
- 1 1/2 cana zahar pudra
- 200 ml lapte rece
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- o mana stafide
- o mana alune de padure
- 50 g ciocolata
- un praf de sare
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
am scos albusurile cu o ora inainte sa se decongeleze ( asta in cazul in care le aveti la congelator.)Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o spuma densa lipicioasa.
Adaugam, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine compozitia.
Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si turnam compozitia in ambele, deasupra vom pune ciocolata, pe care o taiem cubulete mici, stafidele si alunele de padure curatate si taiate marunt ( eu am fost mai lacoma si am facut in 2 tavi din aceasta compozitie, insa au crescut suficient).
Dam tavile la cuptorul preincalzit app. 15- 20 min, facem testul cu scobitoarea
Minunat!
RăspundețiȘtergereCata zeama de lamaie se pune?
RăspundețiȘtergereZeama de la o jumatate de lamaie, poti dizolva praful de copt in ea :)
ȘtergereSi cum , nu se pune niciun fel de grasime adica ulei sau unt ???
RăspundețiȘtergereCa nu e pandispan e chec!
nu, pt. ca este din albusuri....
Ștergere