Avem nevoie de:
- 500 g fasole boabe
- o ceapa
- 1 morcov
- o radacina patrunjel
- un pastarnac
- 1/2 telina
- 1 ardei
- sare
- leustean
- patrunjel
- zeama de varza sau bors
pentru rantas
- 2 linguri de faina
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3 -4 linguri tocana de legume sau bulion
- piper
Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte.
Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori.
Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna.
Intre timp pregatim rantasul:
Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam tocana de legume, condimentam cu piper dupa gust, apoi vom pune faina pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, pentru a nu se face cocoloase si o turnam peste tocana de legume.
Stingem cu un polonic de ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote, dupa care punem rantasul peste ciorba.
Adaugam apoi si zeama de varza sau borsul dupa gust ( eu cat timp am zeama de varza profit din plin de ea, e foarte sanatoasa) lasam inca 10 minute pe foc.
Daca mai este nevoie mai punem sare.
La sfarsit asezonam cu leustean si patrunjel tocat fin.
Pofta buna!!!!!
Ce-mi place borsul tau.Miroase grozav.Pupicei multi!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia, pupici :*
RăspundețiȘtergereWaw ...cat de buna trebuie sa fieeeee....
RăspundețiȘtergereEu am avut iahnie de fasole , dar parca un bors cu niste ceapa rosie linga, ar merge de minune...!
Te tzuc Danuto!
Sidy, multumesc, ma bucur ca-ti place, iahnie as papa si eu, pup :*
RăspundețiȘtergereImi place! Cred ca este tare buna!
RăspundețiȘtergereEu deja visez la borsul asta de fasole, zilele astea sigur il fac:) Ca tot e post! Pupici!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si cred ca e tare bun (nu am mancat niciodata)
RăspundețiȘtergerete pup
Va multumesc pentru aprecieri si pentru vizita, pupici :*
RăspundețiȘtergereSuper arata!!! ce pofta mi-ai facut...
RăspundețiȘtergereO bunatate de bors!! Pusik, eu nu pot sa trec cu vederea kitchen aid-ul tau ;) Mereu cand intru in casuta ta imi face cu ochiul ;) Pupici
RăspundețiȘtergereFoarte buna, noi ieri am gatat :) Dar totusi servesc si de la tine! Te pup!
RăspundețiȘtergerecristina, te astept la o portie sanatoasa , te pup :*
RăspundețiȘtergereAntonia, multumesc frumos, Kitchen Aid-ul meu e al 3 lea iubit al meu, dupa, copil si sot :D te pup :*
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc, te pup :*
RăspundețiȘtergereNe place mult ciorbita de fasole dar bors nu am facut,probabil ca nefiind specific zonei:)Pupici!
RăspundețiȘtergereTeo, multumesc, nici aici nu este specific zonei, dar mie nu-mi plac ciorbele dulci, asa c a adaptez dupa gustul meu :D te pup :*
RăspundețiȘtergerece bine arata, doar ma uit la poza si aproape ca simt aroma si gustul sanatos, bun si proaspat facut la ca la mama acasa :)
RăspundețiȘtergereMultumesc :*
Ștergere