marți, 31 ianuarie 2012

Gulas de porc



Saptamana trecuta vorbeam cu fetele pe FB si Haba Daniela mi-a facut pofta de gulas, asa ca l-am executat repejor.
Gulasul este specific ungurilor, bunicul meu era ungur, iar bunica mea draga si scumpa facea destul de des aceasta mancarica, care pe aici pe la olteni se numeste simplu Tocanita de cartofi cu carne de porc :))) Olteanu' vorbeste pe limba lui :))

Ingrediente:
  • 500 g pulpa de porc
  • 4 linguri de untura
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri tocana de legume sau bulion de casa
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita de zahar

Topim untura, dupa care parjjim carnea de porc taiata bucatele mici.
Cand carnea este rumenita frumos, o scoatem intr-un castron, iar in untura ramasa calim ceapa tocata, dupa care adaugam morcovul dat pe razatoarea mica, usturoiul pisat si carnea.


Condimentam cu sare, piper, boia si punem lingurita de zahar.
Acoperim cu apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 - 15 minute, la foc potrivit.
Adaugam apoi si cartofii taiati cubulete si completam cu apa fierbinte cat sa-i acopere.
Lasam sa fiarba si cartofii, dupa care adaugam si tocana de legume sau bulionul si mai lasam sa dea in cateva clocote.
Asezonam cu Patrunjel tocat fin
Se poate servii cu mamaliguta si smantana sau cu muraturi.






6 comentarii:

  1. Nu de mult am terminat gulasul , dar deja mi-e pofta din nou vazandu-l pe al tau .

    RăspundețiȘtergere
  2. Super bun! Eu am facut un gulas de vita! Voi posta si eu reteta...soon!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Fancy Cake multumesc, asteptam si reteta ta , pup :*

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)