sâmbătă, 4 februarie 2012

Salata cu rucola

Mie imi place foarte mult rucola, aseara am fost la cumparaturi si nu am ezitat sa-mi cumpar, va sfatuiesc si pe voi sa pregatiti salate cu rucola, deoarece pe langa faptul ca este tare buna are si o gramada de proprietati medicinale.
Pentru cei care nu cunosc si nu au folosit rucola, aceasa este o planta ierboasa, cu frunzele crestate, asemanatoare cu cele de papadie, dar rotunjite la margini. A fost preluata din bucataria italiana, care in momentul de fata este cea mai raspandita si cea mai apreciata bucatarie din lume. Este apreciata mai ales ca element de forta in curele de slabire si de dezintoxicare..
Puteti citi mai multe despre ea aici.






  • o mana de rucola
  • o rosie
  • 1/2 castravete
  • 1/2 morcov
  • cateva frunze de salata verde
pentru dresing:
  • sare
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie ( nu se foloseste otet in aceasta salata, deoarece isi pierde din proprietati)
Spalam toate legumele.
Rupem frunzele de salata si rucola ( se spune ca daca taiem frunzele de rucola cu cutitul se ofilesc si isi pierd gustul), taiem castravetii rondele, rosile feliute,  iar morcovul tot rondele, dupa care taiem fiecare rondea in fasii foarte subtiri.
Punem salata int-un bol.
Pregatim dresing-ul separat dintr-un praf se sare, zeama de lamaie dupa gust si o lingurita de ulei de masline.
Intotdeauna se dizolva sarea in zeama de lamaie, dupa care se adauga  uleiul.
Turnam dresing-ul peste salata si amestecam usor.
Se poate servii ca atare sau alaturi de o friptura si o garnitura.





Un comentariu:

  1. nu numai rucola ci si salata e mai bine sa fie rupta cu mana, nu taiata. eu cumpar rucola de la piata de la tarani. este incomparabil mai aromata si mai frageda decat cea de la magazin si nici nu e stropita cu chimicale ca sa ramana verde.

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)