Astept sa vina primavara, poate o mai imbunez cu prajiturica asta :D
Din aceleasi ingrediente se poate pregatii si checul sau un padispan.
5 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele)
pentru compozitia de cacao
2 linguri de cacao
10 linguri de lapte
o lingura de unt/margarina
1 lingura zahar
gem de piersici sau de care va place
Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.
Amestecam toate ingredientele pentru compozitia de cacao si o punem pe foc pana se omogenizeaza, dupa care o lasam la racit.
Luam 2 linguri in compozitia alba si punem peste compozitia de cacao si omogenizam.
Turnam compozitia alba intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, dupa care deasupra vom turna si compozitia de cacao, pe care o vom imprastia prin toata tava, cu ajutorul unei furculite prin miscari circulare.
Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10 min, dupa care scoatem si punem gem de piersici din loc in loc.
Dam tava din nou la cuptor pt inca 30 - 40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea.
Cand s-a racit, pudram cu zahar si o putem taia.
Retete
- Pagina de pornire
- Despre mine
- Torturi
- Prajituri
- Dulciuri de post
- Fondant/ornamente
- Fripturi
- Mancare pt bebelusi
- Mancare cu carne
- Mancare de post
- Supe - Ciorbe
- Pizza
- Salate si sosuri
- Aperitive - Garnituri
- Aluaturi dospite
- Paste
- Omlete
- Muraturi - Sirop - Dulceata
- Coktail
- Concursuri
- Evenimente - Premii
- Publicitate
- Blogroll
- Idei pentru Valentine's Day si Dragobete
- Idei pentru masa de Paste
- Idei pentru masa de Craciun si Revelion
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
La cat de bine arata prajitura, ar trebui sa vina si primavara . Pup!
RăspundețiȘtergereHei deja te rasfeti in gradinaaaa!! Ce misto! Deschis si eu geamu, poate imi intra primavara in casa ;) pup
RăspundețiȘtergereEste foarte frumoasa prajitura.Abia astept sa se mai incalzeasca si stau numai in gradina.Pupici!
RăspundețiȘtergereDupa cum e vremea pe la noi cred ca mai trebuie sa mai facem niste prajituri ca sa vina primavara :)
RăspundețiȘtergereNu am mai facut de cam mult tmp prajitura cu gem de caise sau piersici. Eu faceam o reteta cu bezea. Probabil ca o stii si pe aceea. Data viitoare o incerc pe a ta ;)Tare bine arata!
Ahaaaaaaaaaaaa...acum stiu de ce a venit , in sfarsit primavara.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Dana.Tare-mi place cum arata !
Te tzuc cu drag !
Sincer va invidiez...(pe cele care va rasfatati in gradina),dar ma bucur ca impartasiti cu noi bucuria voastra:)!!!!Minunata prajitura:X
RăspundețiȘtergereCat de bine arata prajiturica .. Pupici
RăspundețiȘtergereBunatate de prajitura!!
RăspundețiȘtergereVa multumesc tuturor pentru aprecieri, pupici!
RăspundețiȘtergereAm o intrebare????Pe vremea bunicii exista pastaia de vanilie???Ne-am modernizat intr-un hal incat numai conteaza dak gasim sau nu pe piata pastai de vanilie...toata lumea stie k se raziue doar continutul pastaiei...sau in unele cazuri lichide se poate adauga intreaga pt aroma.Haide-ti totusi sa uitam sistemul.....
RăspundețiȘtergereDraga anonim, asta este ne mai si modernizam, mu mai traim pe vremea bunicii!!!
Ștergere