miercuri, 31 octombrie 2012

Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine

Prajiturica asta i-am facut-o sotului meu de ziua lui, s-o duca colegilor.



Ingrediente:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare
pentru crema:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom
pentru jeleu:

  • o cana zeama de la compot de visine
  • 2 plicuri tort jele rosu
  • 100 ml apa
Ma intai se pregateste crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.
Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.
Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine, pana devine o spuma, dupa care se adauga si esenta de rom. 
Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, apoi se mixeaza fara grija.

Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adagugam zaharul treptat si mixam pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si se omogenizeaza bine.
Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca si il taiem in 2.
Insiropam ambele blaturi cu zeama de la compot.
Peste primul blat vom pune un strat de crema, celalalt blat, crema si jeleul de visine, care se face conform instructiunilor de pe pachet.
Se da la rece cateva ore, dupa care se proportioneaza dupa preferinta.




9 comentarii:

  1. Foarte reusita prajiturica iar culoarea te cheama sa o gusti.
    La multi ani sarbatoritului!

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI pentru tati,sa fie sanatos si sa aive grija de voi ! :)
    Prajitura pana nu o gust, nu vreau sa te cred ca e buna ! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoasa prajiturica, are o culoare minunata! La multi ani sotului ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani sotului! Ce decor adecvat i-ai gasit!!..

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani!:)

    Ce prajiturica super!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata yam,yam.Imi place combinatia ganache si jeleu de visine.Trebuie incercat.
    La multi ani sotului.

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani, sa fie sanatos! A avut cu se sa mandreasca la servici, arata ff bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Superba prajitura!!!
    La multi ani sotului!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce pofta mi-ai facut, arata exceptional !!!!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)