Blat
- 400 g faina,
- ~ 150 ml apa calduta
- 25 g drojdie de bere
- 6 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare
Toping:
- 3-4 rosii,
- 300 g mozzarella
- ulei de masline
- busuioc
- oregano
- sare
- piper rosu
- masline
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se lasa la crescut 1 ora.
Se rastoarna pe masa de lucru data cu faina si se intinde o foie dreptunghiulara si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se mai lasa 20 de minute la loc calduros.
Intre timp se pregateste topingul:
Se taie rosiile si mozzarella rondele.
Se unge aluatul cu ulei de masline, se pune un strat de rosii, se condimenteaza cu sare si piper rosu.
Se da la cuptor app. 20 minute, dupa care se scoate si se aseaza mozzarella si maslinele, se stropeste cu ulei de masline, se presara oregano si busuioc si se mai da inca 10 minute la cuptor.
Arata senzational! Usor de facut, dar delicioasa!
RăspundețiȘtergereO pizza simpla insa foarte buna!
RăspundețiȘtergereai spus pizza, eu nu te pot refuza mai ales ca arata minunat, intro combinatie ce imi place foarte muult!!!
RăspundețiȘtergereVa multumesc fetelor :*
RăspundețiȘtergerebuna seara Dana,sambata as vrea sa fac si eu aceasta reteta de pizza dar am o nelamurire,apa nu se pune sau lapte in aluat?
RăspundețiȘtergereBuna seara Vero, scuza-ma te rog, am corectat reteta, se pune si apa, cca. 150 ml apa calduta, te pup :*
Ștergeremersi Dana pentru raspuns,te pup si iti doresc o zi cat mai frumoasa
ȘtergereCu mare placere, te pup si eu, o zi frumoasa si tie!!!
Ștergere