miercuri, 9 octombrie 2013

Lucskos Kaposzta

Am mancat prima data la o buna prietena aceasta mancarica, si n-am avut stare pana nu am incercat si eu. De fapt este un fel de ciorba de varza, insa am pastrat denumirea ei, care vine din ardeal, sub orice denumire ar fi este o bunatate.




  • 1 kg cane de porc cu os
  • 1 varza
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • bulion
  • cimbru
  • marar
  • sare
Se pune carbea la fiert pana incepe sa se desfaca dupa os.
Se adauga apoi legumele taiate dupa preferinta.
Varza se taie putin mai mare si se adauga si ea in oala.
Cimbrul il bagam incade acum ( am inteles ca el ese secretul acestei mancarici ).
Se adauga si bulionul si se lasa pana cand varza s-a inmuiat foarte bine.
Sarea si mararul se pun la sfarsit.
Se poate servii cu smantana si ardei iute.



8 comentarii:

  1. pe ratza e mai gustos!
    asa e, secretul e cimbru, se pun inclusiv betele de cimbru la fiert.
    arata foarte bine!

    mira

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mira, prima oara am mancat cu carne de curcan, banuiesc ca e la fel de buna si cu rata, multumesc de vizita! pupici

      Ștergere
  2. tare buna trebuie sa fie, nu am mancat pana acum dar m-ai facut curioasa sa incerc..;)

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)