Anul trecut am facut pentru prima oara Pizza Mos Craciun.
Am asteptat 1 an sa o mai pot reface :D nu de alta, dar daca o faceam in alta perioada a anului, nu mai avea efectul dorit.
Andutu este atat de incantat de Mosu', incat mai intai il admira, ii da tarcoale si abia dupa cateva ore se apuca de mancat :))))
Pentru bucuria lui as sta zi si noapte in bucatarie.
Noi am facut si
Bradutul, nu avem decat sa stam cuminti si sa-l asteptam pe Mosul cel adevarat :)
Pentru 6 Mosi avem nevoie de: ( este acelasi aluat ca la
Pizza Bradut )
- 500 g faina
- 1 lingurita sare
- 1 plic drojdie
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri untura
- ~ 200 ml apa calduta
in plus:
- masline fara sambure
- branza rasa sau cascaval
- sos de rosii
- busuioc
Pregatim alualtul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar
si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia
si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.
Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua
crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, apa
calduta ( nu o punem pe toata o data, ci treptat, este posibil sa nu fie
nevoie de toata ), adaugam apoi untura si framantam pana ce devine un
aluat moale nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz sau langa o alta sursa de caldura.
Cand a crescut aluatul, il impartim in 6 parti aproximativ egale.
Fiecare parte se intinde ca in imaginea de mai jos.
Barbita se face dintr-o bucata de aluat dreptunghiulara ( o sa va ramana din bucata initiala pe care ati intins-o ), o vom cresta cu foarfeca ( vezi foto ).
In partea de jos se presara branza rasa, peste care se va pune barbita.
Cu sos de rosii se coloreaza partea de sus a caciulitei si nasucul.
Ochisorii se fac din rondele de masline, nasucul si mustata tot din aluat.
Se coace la cuptorul preincalzit cca. 15 minute la foc mic.
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereMultumim la fel, pupici :*
Ștergere