miercuri, 22 ianuarie 2014

Fursecuri inimioara

In luna februarie sarbatorim iubirea, atat pe 14 februarie cand sarbatorim Valentine’s day, fiind o sarbatoare care provine din traditia occidentala, cat si pe 24 februarie cand sarbatorim Dragobetele, sarbatoarea traditionala romaneasca. Numele vine de la un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi gasit si in cuvantul romanesc Dragoste. Este luna in care dragostea pluteste in aer.
Pe langa flori si alte cadouri, puteti pregati un desert simplu, dar special care va face ca ziua indragostitilor sa nu treaca neobservata.Va recomand sa pregatiti fursecuri inimioara, fiind facute cu dragoste, cu siguranta vor fi apreciate de iubitul sau iubita dumneavoastra.




Timp preparare : 30 minute
Ingrediente:
pentru aluat:
  • 100 g unt cu un continut scazut de grasime
  • 150 g zahar brun
  • 1 ou
  • seminte de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
pentru umplutura
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri nuca de cocos
  • o mana de nuci macinate sau alune
  • o lingura de zahar
  • lapte cat sa se omogenizeze umplutura
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. 
Amestecam faina cu praful de copt, sarea si semintele de la pastaia de vanilie, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza un aluat moale, nelipicios. 
Oprim jumatate din acest aluat si le amestecam cu cacaoa. 
Formam 2 bilute, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 15 minute.

Intre timp pregatim umplutura:
Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam.

Intindem cate o foaie din fiecare aluat si cu ajutorul unui decupator in forma de inima decupam inimioarele.


 Punem  pe o inimioara putina umplutura si deasupra acoperim cu o alta inimioara, lipim inimioarele intr ele cu ajutorul unei fruculite apasand usor pe margini. Prodecam la fel cu toate inimioarele.



Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 10 minute la foc potrivit. 
Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.


8 comentarii:

  1. Ce frumoase sunt!
    Am incercat si eu ceva nou,un gen de provocare pe blog si am inceput tot cu acest eveniment,Am denumit-o "Campanie de SARBATOARE " . Daca iti face placere sa participi si tu m-as bucura foarte mult.Stiu ca ai multe retete pentru acest eveniment si sigur vei mai pregati si anul acesta ceva nou.
    Te astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc doamna Veronica, o sa ma uit si sigur voi participa, va pup dulce :*

      Ștergere
  2. Ce dragalase sunt!
    Pup si duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)