Pentru cei care nu stiu ce inseamna pavlova, aceasta seamana cu bezeaua, dar nu este, deoarece bezeaua este uscata si crocanta, iar blatul de pavlova are exteriorul crocant si interiorul moale, lipicios si pufos, acoperit cu frisca si fructe, iar in cazul meu este acoperit cu crema de vanilie.
Este un desert care se potriveste foarte bine pentru ziua Indragostitilor si voi participa cu ea la Campania de sarbatoare, initiata de catre Vera.
Ingrediente pentru pavlova:
- 3 albusuri
- 1/2 pahar zahar
- 1 lingurita amidon
- 1 lingurita otet
- un praf de sare
- vanilie
pentru crema de vanilie:
- 2 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 50 g zahar
- pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie
- 20 g amidon
- afine sau orice alte fructe va plac
- ciocolata alba rasa
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa.
Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia.
Pregatim o tava de briose cu forme de inimioara, in care punem hartiutele, apoi cu lingura punem din compozitia de albusuri in hartiute ( nu le umpleti, pentru ca se vor umfla ).
Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava la temperatura cea mai scazuta, timp de app. 40-50 minute.
Ca sa prinda culoarea aurie, lasati usa inchisa pentru 10 de minute, dupa care o intredeschideti ( punand o lingura de lemn ca sa stea ) deoarece bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.
Pregatim crema:
Punem laptele cu zaharul la fiert.
Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul.
Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia.
Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde.
Trebuie sa iasa ca o budinca.
O lasam sa se racoreasca putin.
Sa fiti iubiti!!!!
Delicioase!!
RăspundețiȘtergereSunt superbe,multumesc tare mult pentru participare si pentru reteta!
RăspundețiȘtergereAm inceput sa postez retete.Am inceput cu a ta si sper sa mai urmeze.