duminică, 27 iulie 2014

Chiftelute din dovlecei



Din ciclul, ce mai putem face cu dovlecelul, care este tare bun si pe care eu il ador.
Aceste chiftelute sunte delicioase alaturi de un sos tzatziki sau un mujdei.


Ingrediente:
  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 200 g branza sarata
  • o legatura marar
  • faina/pesmet cat sa iasa o compozitie legata
  • sare daca mai este nevoie
  • piper
  • 3 catei usturoi
Se curata dovlecelul de coaja si se da pe razatoare, dupa care se lasa la scurs intr-o sita.


Dupa ce s-a scurs foarte bine se adauga ouale, branza data pe razatoare, mararul tocat fin, sare si piper dupa gust si usturoiul.
Se pun apoi app. 6 linguri de faina sau pesmet.
Compozitia trebuie sa fie legata bine.


Formam bilute cu mana umeda, dupa care le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.


Le lasam pana se rumenesc frumos pe ambele parti, apoi le scoatem pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se servesc atat calde, cat si reci cu sos tzatziki


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)