Ingrediente
350 g carne tocata pui, porc sau vita
2 linguri de orez
1 felie subtire de franzela
1 morcov
1 patrunjel
1 telina mica
1 ceapa mare
1/2 legatura patrunjel
o cutie 450g cu rosii
500 ml bors (optional)
sare, piper
Mod de preparare
Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si se taie marunt, se amesteca cu carnea, orezul, ceapa ramasa, 1/4 din patrunjel tocat marut, sare si piper.
Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm. Dupa ce le-ati terminat de facut le puneti in oala peste legumele care ar trebui sa fie aproape fierte.
Se lasa la foc mare cam 15-20 de minute. Se verifica daca au fiert legumele si perisoarele si se pun rosiil si borsul. Se mai pune apa daca este nevoie si se mai da in cateva clocote. Patrunjelul se poate pune dupa ce s-a luat dupa foc in oala sau direct in farfurie.
Am o singura curiozitate. De ce se numeste ciorba de perisoare daca se acreste cu bors? Din cate stiu eu ce e acrit cu bors, tot bors se cheama :D
RăspundețiȘtergeredodo fiecare numeste cum vrea, am scris ca e optional borsul ( de exemplu eu nu folosesc bors decat foarte foarte rar, pentru ca din parte din care vin eu nu se foloseste borsul) .....te mai astept si cu alte curiozitati :P
RăspundețiȘtergereun mic secret...incearac sa adaugi atat in perisoare cat si in ciorba dupa ce o dai jos dupa oci cimbru.....este foarte delicioasa
RăspundețiȘtergereioana este numele meu
RăspundețiȘtergereIoana, multumesc pentru secret, imi place foarte mult cimbrul, chiar o sa incerc cu prima ocazie.
ȘtergereTe pup si te mai astept pe la mine!