Retete
- Pagina de pornire
- Despre mine
- Torturi
- Prajituri
- Dulciuri de post
- Fondant/ornamente
- Fripturi
- Mancare pt bebelusi
- Mancare cu carne
- Mancare de post
- Supe - Ciorbe
- Pizza
- Salate si sosuri
- Aperitive - Garnituri
- Aluaturi dospite
- Paste
- Omlete
- Muraturi - Sirop - Dulceata
- Coktail
- Concursuri
- Evenimente - Premii
- Publicitate
- Blogroll
- Idei pentru Valentine's Day si Dragobete
- Idei pentru masa de Paste
- Idei pentru masa de Craciun si Revelion
sâmbătă, 19 decembrie 2009
PRAJITURA "OZN"
blatul pandispan:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
se bat albusurile separat, se adauga zaharul, galbenusurile si faina( toate treptat), se tapeteaza o tava mare de cuptor, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc potrivit.
blatul maro
2 oua se bat bine cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga 4 linguri de ulei, 2 linguri cacao si un praf de copt stins cu otet, apoi faina cat cuprinde,aluatul rezultat nu trebuie sa fie prea tare, se tai in 2 si se intinde cat fundul tavii de la cuptor. dupa ce sunt coapte ambele blaturi se intinde crema astefel: se asaza un blat maro, crema, baltul padispan, crema si apoi baltul maro.
crema:
- se pune la fiert un litru de laptecu 300 de g zahar, treptat se adauga faina( se bate permanent cu telul pana se ingroasa), se pune sucul de la 2 potocale, iar la sf se pune un pachet de unt ( margarina ).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu