Retete
- Pagina de pornire
- Despre mine
- Torturi
- Prajituri
- Dulciuri de post
- Fondant/ornamente
- Fripturi
- Mancare pt bebelusi
- Mancare cu carne
- Mancare de post
- Supe - Ciorbe
- Pizza
- Salate si sosuri
- Aperitive - Garnituri
- Aluaturi dospite
- Paste
- Omlete
- Muraturi - Sirop - Dulceata
- Coktail
- Concursuri
- Evenimente - Premii
- Publicitate
- Blogroll
- Idei pentru Valentine's Day si Dragobete
- Idei pentru masa de Paste
- Idei pentru masa de Craciun si Revelion
joi, 3 decembrie 2009
tort dana
ingrediente:
pt balt:
- 4 oua
- 100 g zahar pudra
- 100 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
pentru umputura ( crema):
- 3 pliculete gelatina
- 250 g branza proaspata de vaci
- 200 ml frisca lichida
- 150 g zahar pudra
- 100 ml lapte
- 50 g fulgi nuca cocos
- 1 banana
- un kiwi
- ananas
pt decor:
-1 banana
- 1 kiwi
- 1 mandarina
- jeleu rosu sau alta culoare
preparare:
bati ouale spuma cu zaharul, adaugifaina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor. torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata si coci i cuptorul preincalzit circa 20 min.
Pui gelatina la inmuiat in apa rece ap. 10 min, amesteci usor branza cu zaharulsi frisca lichida. Fierbi laptele cu fulgii de cocos. iei vasul de pe foc, adaugi gelatina si amesteci pana se dizolva. Torni laptele peste amestecul de branza si amesteci pana se ingroasa. Tai blatul in doua, asezi pe o parte din blat o parte din compozitie, pui bananele taate rondele de jur imprejur, ananas si kiwi-ul taiat cubulete mici, intinzi ink un strat de crema petse care asezi cealalta parte din blat, peste acesta pui restul de crema ramasa si ornezi cu fructe dupa bunul plac, dupa care torni jeleul care se prepara conform instructiunilor de pachet si dai la rece 2 ore inainte de servire.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu