- 2 cani apa
- 1 cana ulei
- un paf de sare
- 2 cani de faina
- 7 oua
pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 50 g zahar
- pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie
- 20 g amidon
- 200 ml frisca
Pentru ornat:
- ciocolata topita
Apa, uleiul si sarea se pun la fiert si cand incepe sa fiarba torni dintr-o data faina amestecand bine pana se omogenizeaza bine, dupa care se da la rece.
Lasi sa se raceasca bine cel putin 2 ore.
Cand s-a racit compozitia, se pune cate un ou pe rand, amestecand continuu si energic cu o lingura de lemn.
Compozitia trebuie sa fie nici prea tare, nici prea subtire.
Punem din compozitie intr-o seringa sau o punga, careia i se taie varful, si facem bastonase sau bilute in tava tapetata cu hartie de copt. ( trebuie lasat spatiu intre ele, pentru ca vor creste si se vor lipii )
Se da la cuptorul preincalzit pana cand incep sa se rumeneasca deasupra.
Dupa ce sunt scose din cuptor se lasa la racit.
Se taie pe jumatate si umplem cu crema de vanilie.
Pregatim crema:
Punem laptele cu zaharul si vanilia ( doar semintele ) la fiert.
Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul.
Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia.
Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde.
Trebuie sa iasa ca o budinca.
O dam la racit.
Deasupra se pune ciocolata topita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu