Retete
- Pagina de pornire
- Despre mine
- Torturi
- Prajituri
- Dulciuri de post
- Fondant/ornamente
- Fripturi
- Mancare pt bebelusi
- Mancare cu carne
- Mancare de post
- Supe - Ciorbe
- Pizza
- Salate si sosuri
- Aperitive - Garnituri
- Aluaturi dospite
- Paste
- Omlete
- Muraturi - Sirop - Dulceata
- Coktail
- Concursuri
- Evenimente - Premii
- Publicitate
- Blogroll
- Idei pentru Valentine's Day si Dragobete
- Idei pentru masa de Paste
- Idei pentru masa de Craciun si Revelion
luni, 11 ianuarie 2010
Alba ca zapada
Foi
3 oua
100 g zahar pudra
6 linguri ulei
3 linguri lapte
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf de cutit sare
500 g faina
Crema
500 ml lapte
2 linguri cu varf faina
250 g margarina
275 g zahar pudra
1 lamaie
Mod de preparare
Foile
Intr-un castron se amesteca laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g. si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.
Se imparte coca rezultata in 4 parti egale. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia cu sucitorul.
Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit cca 7 min.
Crema
Se amesteca intr-o oala, faina cu laptele.
Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute, amestecand continuu.
Crema are consistenta laptelui batut cand este calda.
Se lasa la racit.
Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul.
Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine ( altfel se va taia crema ). Se da lamaia pe razatoarea pentru coaja, apoi se stoarce sucul; se adauga in compozitie si se amesteca.
Se imparte crema in 3 parti egale si se intinde peste fiecare foaie in parte.
Se pune o greutate peste prajitura si se da la rece pana a 2 a zi.
Se taie dupa preferinte si se pudreaza cu zahar.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
foarte reusita si imi place cum a iesit, pufoasa, delicioasa si apetisanta, te indeamna sa o mananci fara sa stai pe ganduri :D
RăspundețiȘtergereMultumesc, te pup :*
Ștergere