Sursa
Simple si gustoase, pentru zilele de post.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- o ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- verdeata ( patrunjel, marar )
- 200 g pesmet
- 70 g margarina
- sare
- piper
Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja.
Dupa ce au fiert, se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza, eu i-am dat prin masina de tocat, la fel am procedat si cu ceapa, usturoiul si verdeata.
Se pun celelalte ingrediente si se omogenizeaza compozitia.
Trebuie sa iasa o compozitie lipicioasa.
Se formeaza bilute cu mana umeda.
Se pun in uleiul incins bine ( uleiul nu trebuie sa fie doar pe fundul tigaii, ci ele sa fie acoperite in totatlitate ).
Se intorc usor pe ambele parti.
Se scot pe un servetel pentru a absorbii surplusl de ulei.
Se servesc atat calde cat si reci ( eu una le prefer reci, insa sunt persoane care le mananca doar calde )alaturi de un sos sau o salata.
Aratoase si cred ca si foarte bune!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, sunt foarte bune, te pup :*
ȘtergereFaine si tare bune. Noi le spunem tocinei dar acum se zice si la noi chiftele din cartofi! Pup Dana!
RăspundețiȘtergereRocs , tocineii nu se fac din cartofi cruzi data pe razatoare ? eu asa stiam de la gospodinele din Bucovina .
ȘtergereMultumesc Rocsy, pup :*
ȘtergereTare bune! Si eu am facut astazi.
RăspundețiȘtergereAsa este Gabriela, sunt foarte bune, pupici :*
ȘtergereVoi face si eu ... prea-mi faceti pofta cu toatele :d
RăspundețiȘtergereDia sa ai spor si la facut si la papat, pupici :*
Ștergerefoarte bune!
Ștergereseara frumoasa!
Multumesc Medi, te pup :*
ȘtergereNu tin eu post dar parjoalele tale imi fac cu ochiul :)
RăspundețiȘtergereMultumesc, ma bucur, pup :*
ȘtergereCe interesant! Cred ca-s tare bune!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina :*
ȘtergereImediat incep si eu sa fac 'cred ca sint f.bune nu am mai mincat de la mama
RăspundețiȘtergereMa bucur foarte mult, sa ai pofta!
RăspundețiȘtergereVa multumesc din tot sufletul pentru reteta, voi face si eu astzi ca arata prea bine!
ȘtergereMINUNATE !!!! Super gustoase .. recomand cu incredere .. :))
RăspundețiȘtergereIn loc de pesmet nu pot folosi faina de grau?
RăspundețiȘtergereBa da, poti folosi faina cu incredere :)
ȘtergereVreau să âncerc şi eu că tare mi-ați făcut poftă!
RăspundețiȘtergereSunt ff gustoase dar cam gretoase din cauza uleiului
RăspundețiȘtergereNu am mai facut demult...Azi am sa fac dupa reteta ta.Abia astept sa le gust..
RăspundețiȘtergere