sâmbătă, 15 mai 2010

Sarmalute in foi de vita




Imi aduc aminte de gustul acestor sarmalute facute de bunica mea, care erau dementiale, tot de la ea am invatat ca aceste sarmalute sunt extraordinare, alaturi de o mamaliguta calda, smantana si un ardei iute si pentru ca aceste sarmalute sa iasa bune avem nevoie de foi de vita tinere, altfel sarmalutele vor iesii atoase.



Ingrediente

  • foi de vita ( eu am avut 20)
  • 500 g carne tocata porc
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • o ceapa verde
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • un morcov
  • un ardei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • suc de rosii
  • bors


Mod de preparare

Se pune carnea tocata intr-un vas , se adauga ceapa tocata fin, morcovii dati prin razatoarea mica, ardeiul tocat marunt marunt, orezul spalat, oul, verdeata tocata fin ( secretul acestor sarmalute este verdeata, care trebuie sa fie multa, pentru a le da un gust aparte), sare, piper, boia dulce dupa gust si se amesteca toate ingredientele pana se leaga compozitia.
Urmeaza pregatirea foilor:
Spalam foile de vita cu apa rece.
Punem o oala cu apa pe foc si o lasam pana fierbe, dupa care scufundam foile de vita, in apa fierbinte si le lasam cateva secunde, nu mai mult, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Incepem impachetarea sarmalutelor:
Pe fiecare foaie de vita se pune o lingura din compozitie, se ruleaza usor, dupa care cu grija introducem capetele spre interior.


Pregatim oala in care vom fierbe sarmalutele:
Asezam cateva foi de vita pe fundul cratitei/oalei, apoi incepem sa punem sarmalutele una langa alta pana se formeaza primul strat, vom face la fel pana terminam toate sarmalutele.

Apoi,intr-un caston vom pune 2 linguri de suc de rosii, pe care le dizolvam cu o cana de apa in care am pus putina sare.
Acest amestec il vom pune peste sarmalute ( trebuie sa depaseasca stratul de sarmalute, daca mai este nevoie completam cu apa) dupa care introducem oala in cuptor la foc potrivit pana se fierb.
Verificam din cand in cand daca mai este nevoie de apa si completam daca este cazul.
Cand sunt aproape gata punem si borsul dupa gust. Le puteti lasa si dulci, insa am preferat sa le fierb in bors.
Se asezoneaza cu marar tocat fin.
Se servesc calde alaturi de o mamaliguta calda, smantana si ardei iute.



POFTA BUNA!!!!






7 comentarii:

  1. o bunatate........succes , sper sa iei premil cel mare ...pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari si La Multi Ani de 1 Martie.
    Mihaela11
    PS.Modern talking erau si favoritii mei.

    http://www.farcomar.com/felicitari/unumartie/ghiocei01/ghiocei0001/tellfelicitari0003.html

    RăspundețiȘtergere
  3. anonim, multumesc.....alina ms mult :*...laura multumesc :*....mihaela iti multumesc mult pentru felicitare, la multi ani si tie, pup:*

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)