am fost in vizita la o prietena la tara, nu aveam stare asa ca am inceput sa fac niste clatite, soacra prietenei mele a venit cu ideea sa le umplem cu nuca si zahar, au fost delicioase.
Ingrediente
Mod de preparare
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita .
Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru clatite) , cu ajutorul unui polonic turnam compozitia si rasucim tigaia pana se intinde pe toata suprafata.
Le coacem pe ambele parti pana devin aurii.
Pregatim umplutura:
Dam nucile prin masina de tocat sau le pisam cu ajutorul unui facalet, dupa care le amestecam cu zahar , zahar vanilat si scortisoara.
Umplem clatitele, iar pe deasupra punem glazura pe care am facut-o amestecand toate ingredientele intr-un ibric, il punem pe foc pana da cateva clocote si se topeste zaharul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu