marți, 7 septembrie 2010

tort de clatite




Ingrediente

pt clatite:
  • 3 oua
  • 1 kg de faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 pahar de zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
pt umplutura:
  • gem de capsuni
  • dulceata de trandafiri
  • dulceata de visine
  • nuca
pt ornat:
  • glazura de cacao
  • nuci din dulceata
  • nuca
glazura:
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao


Mod de preparare

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si 4 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita, apoi stingem praful de copt in zeama de lamaie si turnam peste compozitie, omogenizam bine.
Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru clatite) , cu ajutorul unui polonic turnam compozitia si rasucim tigaia pana se intinde pe toata suprafata.
Le coacem pe ambele parti pana devin aurii.
Pegatim glazura astfel:
Punem toate ingredientele intr-un ibric sau oala mai micuta, pe care o punem pe foc, apoi lasam pana se topeste zaharul si da in cateva clocote, dam la rece.
Umplem clatitele cu cele 3 feluri de dulceata, pe fiecare clatita punem un strat de dulceata, unul de nuca si tot asa pana terminam clatitele.
Deasupra turnam glazura de cacao, pe margini punem nuca macinata, iar in mijloc nuci din dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)