sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Tort cu crema de budinca si banane



tortul l-am facut pt viitorii mei fini de Sf. Mihail si Gavril, dar cum concursul mi-a ocupat tot timpul, nu l-am postat :(..dar o fac acum....

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • un praf de copt
  • pt crema de budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • 2 - 3 banane
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar
  • kiwi
  • bomboane decor

Mod de preparare

Pregatim blatul:
Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.
intre timp pregatim crema de budinca:
Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe pachet. La sfarsit adaugam untul si esenta de vanilie si o dam la rece.
Taiem banenele cubulete mici si le punem este budinca, amestecam usor Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si-l umplem cu crema de budinca si banane.
Deasupra ornam cu frisca in care am bagat colorant alimentar galben, kiwi si bmboane pt decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)