pentru ca diplomatul s-a dus de duminica, am facut repejor un tortulet de mere, cine stie cine o mai venii la noi :D..inca odata la multi ani andutu nostru!!!!!
Ingrediente
- 6 mere
- 1 cana de zahar
- unt pt uns tava
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de apa
- 4 linguri de faina
- 1 praf de copt
- esente
- frisca pt ornat.
Mod de preparare
Pt inceput unge tava cu unt, punem zaharul si dam la cuptor cateva minute pana se caramelizeaza putin zaharul.
Intre timp spala si curatam merele de coaja, le taiem feli.
Scoatem tava si punem feliile de mere peste caramelul format din zahar si dam iar la cuptor pana pregatim blatul
Separam albusurile de galbenus, mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cat eunul, uleiul, apa, faina si praful de copt si esentele, omogenizam bine.
Scoatem tava din nou, merel s-au copt putin, iar peste ele turnam compozitia rezultata si mai bagam la cuptor inca 20 de minute.
Este gata cand incepe sa se ia de pe margini.
Facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se racoareasca putin si rasturnam pe un plaotu( merele vor fi deasupra si blatul dedesubt)
Dupa ce s-a racit ornam cu frisca.
Intre timp spala si curatam merele de coaja, le taiem feli.
Scoatem tava si punem feliile de mere peste caramelul format din zahar si dam iar la cuptor pana pregatim blatul
Separam albusurile de galbenus, mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cat eunul, uleiul, apa, faina si praful de copt si esentele, omogenizam bine.
Scoatem tava din nou, merel s-au copt putin, iar peste ele turnam compozitia rezultata si mai bagam la cuptor inca 20 de minute.
Este gata cand incepe sa se ia de pe margini.
Facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se racoareasca putin si rasturnam pe un plaotu( merele vor fi deasupra si blatul dedesubt)
Dupa ce s-a racit ornam cu frisca.
La multi ani Andutului!tortul arata minunat!si cred ca e si bun mai ales ca e din mere mmm...yamy,yamy!
RăspundețiȘtergeregabriela multumim mult de tot :*
RăspundețiȘtergerehmmm....alt secret...incearaca sa il faci cu merele intregi cureti merele de coaja le tai jumatai le scobesti in mijloc,in mij lor pui unt sua rama si o visina din dulceata ....si le pui pest zaharul din tava le dai cam 20 min la cuptor apoi continuarea o faci ca la al tau ...iese fff bun si arata ffff bine... sa incerci..tot ioana sunt..:*
RăspundețiȘtergere