duminică, 30 ianuarie 2011

clatite banatene



Mori mancand nu alta :)) va servesc pe toti cu cate o portie :*:*:*:*:*

Ingrediente

pt clatite
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • faina cat sa iasa un aluat subtire
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura ulei
pentru crema de galbenusuri:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • 200 ml smantana
pentru crema de branza:
  • 300 g branza proaspata
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • stafide
pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru inceput vom face clatitele din ingredientele mai sus mentionate.
Dupa ce am facut clatitele facem crema de branza astfel:
Amestecam branza cu oul , zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o smantana, dupa care adaugam stafidle.
Umplem clatitele cu crema de branza.
Pregatim crema de galbenusuri:
Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care amestecam si cu smantana.
Bezeaua o facem din cele 3 albusuri ramase de la galbenusuri, pe car le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa.
Ungem o tava termorezistenta cu unt, apoi punem clatitele una langa alta, peste care vom turna crema de galbenusuri si dam la cuptor pentru 10 minute la foc mic.
Dupa care scoatem tava si turnam si bezeaua.( am procedat asa, deoarece ultima oara cand am facut am pus si bezeua imediat si am avut surpriza sa nu se inchege bine crema de oua)
dam din nou la cuptor cu usa intredeschisa, pentru a se usca bezeaua.
Se serveste rece ( insa noi nu am avut rabdare si am mancat imediat ce am scos tava din cuptor :D)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)