miercuri, 11 mai 2011

Salata de mere cu lamaie



Am avut marea surpriza de a fi invitata sa particip la concursul organizat de Diva Hair si Decorix Diverse retete pentru diverse diete.
Asadar, am raspuns provocarii, cu toate ca initial nu am vrut, deoarece concursurile organizate pe Facebook lasa de dorit, insa am zis sa-mi incerc norocul, astfel provocandu-ma pe mine insami la o dieta ( chiar era cazul :d )
Mi-a fost tare greu sa aleg o anumita dieta din lista dietelor de la a la z insa pana la urma m-am hotarat sa incerc dieta Raw , pentru ca in acest anotimp este o dieta usor de tinut, avand in vedere ca avem legume si fructe proaspete.
Pe langa faptul ca slabesti, se mai enumera cateva beneficii si anume: un nivel mai ridicat de energie, o piele mai sanatoasa si mai stralucitoare, o digestie mai buna si scaderea riscului de infarct.
Este o dieta care se bazeaza pe alimente crude.
este o dieta bazata pe mancare neprocesata, mai exact fructe si legume proaspete sau uscate, seminte, nuci sau orice alt aliment care nu a fost gatit in prealabil deloc ori a fost supus la maxim 45 de grade Celsius. Ideea principala a acestei diete porneste de la faptul ca orice aliment supus unei temperaturi mai mari de 45 de grade isi pierde mai mult de jumatate din valorile nutritionale. Asadar, aceasta nu este o dieta traditionala, restrictiva, ci una care se adreseaza in special acelor persoane ce vor sa traiasca sanatos, schimbandu-si complet regimul de viata si planul alimentar.

Afla mai multe pe DivaHair.ro
In aceasta perioada vor fi excluse complet din alimentatie:
• toate alimentele preparate termic (prin fierbere in apa sau in abur, prin prajire, prin coacere);
• orice fel de carne sau preparate din carne;
• orice aliment care contine conservanti chimici, amelioratori de gust, aroma si culoare;
• zaharul si orice fel de produse zaharoase;
• branzeturile fermentate, ouale. Unii naturisti recomanda renuntarea completa la lapte si la toate preparatele pe baza de lapte.
Meniul acestei perioade
Alimentele de baza ale curei cu sucuri si cruditati vor fi:
• fructele si legumele proaspete;
• cerealele integrale ca atare, sub forma de faina (grau, orez, secara, mei) sau sub forma de fulgi obtinuti prin metode mecanice (orz, ovaz, grau);
• oleaginoasele: seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, nuci, susan, alune, arahide;
• uleiurile presate la rece: floarea soarelui, susan, masline, dovleac;
• boabe de leguminoase germinate: soia, bob, lucerna;
• mladite verzi de cereale: orz, ovaz, grau.

Concursul se va desfasura pe pagina de facebook DivaHair.ro, retele participante vor fi votate prin like-uri timp de 2 saptamani, castigatoare fiind cea care are cel mai mare numar de like-uri.
Votarea va incepe din data de 16.05.2011.
Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa dati like la pagina de profil DivaHair.ro , apoi like la reteta mea.

Am ales sa prepar o Salata de mere cu lamaie care se potriveste dietei Raw



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 mar

  • o lamaie

  • o lingurita rasa de fructoza ( sau 1 lingurita miere de albine )

  • scortisoara dupa gust
Spalam si curatam marul, dupa care il dam pe razatoare prin ochiurile mari.
Stropim imediat marul ras cu zeama de la 1/2 din lamaie.
Din cealalta jumatate de lamaie pregatim dresing-ul, stoarcem lamaia intr-o ceasca, peste care adaugam fructoza ( sau mierea) si lasam pana se dizolva.
Punem dresing-ul peste marul ras, amestecam usor.
Deasupra pudram cu scortisoara.

Aceasta reteta o am de la ionix.


Conform specialistilor, printre beneficiile acestui tip de alimentatie se numara: - un nivel mai ridicat de energie - o piele mai sanatoasa si mai stralucitoare - o digestie mai buna - scadere in greutate - scaderea riscului de infarct

Afla mai
Conform specialistilor, printre beneficiile acestui tip de alimentatie se numara: - un nivel mai ridicat de energie - o piele mai sanatoasa si mai stralucitoare - o digestie mai buna - scadere in greutate - scaderea riscului de infarct

Afla mai multe pe DivaHair.ro

2 comentarii:

  1. Cristina,Bucuresti17 mai 2011 la 08:38

    Nu stiu cum se face de aduni atatea voturi peste tot,te-am urmarit si in alte concursuri si ma frapeaza faptul ca tu castii intotdeauna desi evident nu meriti.Retete deloc inspirate si poze dezastruoase.Au fost si alte concurente mult mai bune care insa n-au reusit sa te depaseasca...chiar nu-mi explic cum de reusesti,sincer.Cu siguranta ceva e putred pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Cristina, am participat la 2 concursuri pe bucataras, in afara de cele 2 de pe facebook la care aprticip acum, deci nu stiu care sunt toate acele concursuri la care am participat si pe care le-am castigat, daca te frapeaza, e strict problema ta, am castigat doar prin munca mea, nu e nimic putred, am fost monitorizata pe tot parcursul concursului de pe bucataras, asa ca n-am de ce sa-ti dau tie explicatii, daca pozele si retetele mele sunt dezastruoase asta e parerea ta, am strans si strang voturi pentru ca mi-am dorit cu adevarat premiul pus in joc, nu sunt o vanatoare de premii, cred ca ar fi cazul sa urmaresti pe cei care fura cu nerusinare, si care, chiar castiga cu acele retete, nu pe mine care ma chinui sa castig, iar ei intr-o ora fac sute de voturi, deci te rog frumos sa-ti vezi de ale tale si sa ma lasi pe mine cu retelele si pozele mele dezastruaose!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)