marți, 21 iunie 2011

Dulceata de cirese amare

O dulceata care-ti incanta toate simturile, aromata si gustoasa.
Sursa

Ingrediente:
  • 3 kg de cirese ( cantarite fara sambure)
  • 2 kg de zahar
  • 1 lamaie
Spalam in cateva ape ciresele, le rupem coditele si scoatem samburii, dupa care cantarim.
Punem zaharul peste ele, alternad, un strat de cirese, unul de zahar si le lasam peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros.




A 2 a zi punem oala pe foc, luam spuma care formeaza cu o spumiera, dupa care adaugam lamaia taiata felii si lasam sa fiarba pana cand ajunge la consistenta dorita.
Pentru a sti daca este gata facem testul cu picatura pe o farfurie, daca se incheaga este gata, daca nu o mai lasam si repetam testul.
Cand este gata punem in borcane ( cu tot cu feliile de lamaie ), punem capacele si intoarcem borcanele cu fundul in sus :d dupa care le intoarcem si le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca pana a 2 a zi.
Depozitam in camara.

2 comentarii:

  1. Supeb. Abia astept sa mai scada putin pretul la piata ca sa fac cateva borcane. Deocadata in Bucuresti sunt mai scumpe ca zmeura :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dani, multumesc! eu nu le-am cumparat, am primit cateva si am facut si dulceata si sirop...chiar nu stiu cat sunt pe piata, cred ca peste tot sunt scumpe...zmeura as vrea sa bag macar la congelator, dar pentru aia trebuie sa trec prin piata :))
    o zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)