Prajitura asta m-a obsedat de cand am vazut-o la Licuta . aceasta prajitura e dementiala, nu am avut liniste pana nu am facut-o. Licuta multumesc mult pentru aceasta reteta care m-a cucerit!!! Am adaptat dupa gustul nostru, data viitoare o sa bag smantana in loc de frisca, cred ca o sa iasa si mai buna, deja salivez :D:)):))
Ingrediente
- 300 g biscuiti de cacao cu ciocolata
- 150 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- o lingura angeli cheri
- 2 linguri sirop de menta
- 200 g unt
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata amaruie cu crema de trufe cu alune
- 2 plicuri gelatina
- 50 gr ciocolata amaruie
- 50 ml lapte
- 25 gr fulgi ciocolata
- frisca
- capsuni
Mod de preparare
Zdrobim biscuitii cu un robot, dupa care ii amestecam cu 100 g unt la temperatura camerei.
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem biscuitii si apasam cu dosul unei lingurii.
Pregatim crema:
Topim ciocolata la microunde, o scoatem din 10 in 10 secunde si amestecam in ea, dupa care o lasam sa se racoreasca usor si adaugam frisca lichida incalzita, laptele, angeli cheri, siropul de menta si restul de unt, tot la temperatura camerei si omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, o sa iasa o crema lichida, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si dam tava la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 4 -5 ore.
Dupa ce s-a intarit crema o rasturnam pe un platou si pregatim glazura din 50 de g de ciocolata si 50 ml lapte, pe care le bagam la microunde cateva secunde, apoi o turnam peste prajitura.
Fulgii de ciocolata se fac din ciocolata data pe razatoarea mare.
Ornam cu frisca in care am bagat sirop de me nta si capsuni.
Pofta buna!!!!!
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem biscuitii si apasam cu dosul unei lingurii.
Pregatim crema:
Topim ciocolata la microunde, o scoatem din 10 in 10 secunde si amestecam in ea, dupa care o lasam sa se racoreasca usor si adaugam frisca lichida incalzita, laptele, angeli cheri, siropul de menta si restul de unt, tot la temperatura camerei si omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, o sa iasa o crema lichida, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si dam tava la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 4 -5 ore.
Dupa ce s-a intarit crema o rasturnam pe un platou si pregatim glazura din 50 de g de ciocolata si 50 ml lapte, pe care le bagam la microunde cateva secunde, apoi o turnam peste prajitura.
Fulgii de ciocolata se fac din ciocolata data pe razatoarea mare.
Ornam cu frisca in care am bagat sirop de me nta si capsuni.
Pofta buna!!!!!
foarte interesanta reteta.ma incanta foarte mult faptul ca e fara coacere!zi minunata iti doresc
RăspundețiȘtergereSarah, multumesc pentru aprecieri, faptul ca e fara coacere m-a determinat si pe mine sa o fac, sincer m-i s-a cam luat de atata copt, mai ales pe caldurile astea, te pup si te mai astept si cu alte ocazii.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa sa ai si tu! :*
Arata tare tare bine, nu e de mirarea de ce ai ramas cu gandul la ea:) postand-o doar ai predat stafeta, las ca am sa poftesc eu :)
RăspundețiȘtergere@boscodina multumesc pentru aprecieri, tare treaba cu predatul stafetei, te pup si te mai astept si altadata :*
RăspundețiȘtergeresuper arata! si pare asa de buna de imi vine sa musc din monitor :). O zi frumoasa
RăspundețiȘtergereTimea, multumesc, ma bucur ca-ti place, chiar e un deliciu, pe cuvant de onoare :d :)) Te pup draga mea.
RăspundețiȘtergereO zi faina!
o combinatie reusita, atat la aspect cat si la gust. weekend placut !
RăspundețiȘtergereAdriana, multumesc, intr-adevar este o combinatie reusita, trebuie s-o fac din nou :) Te pup, duminica frumoasa!
ȘtergereAcum o pui pe fb? Era minunata asta vara! N-am toate ingredientele ca o faceam mintenas! Se retine!
RăspundețiȘtergereMari, era pusa de mult pe fb, doar ca din cand in cand mai dau cate un link mai vechi, maine fac un tort din asta, te invit la portie pana faci tu , pupici :*
Ștergere