Imi doream atat de mult sa fac acest sirop si pana la urma am facut :D....abia astept sa-l folosesc la cremele prajiturilor :D si nu numai.
INGREDIENTE
- 300 g menta proaspata
- 1,5 kg zahar
- 2 linguri miere
- colorant ( optional)
- 2 l apa
Punem apa imreuna cu zaharul la fiert.
Intre timp spalam menta sub jet de apa rece.
Cand s-a topit zaharul, adaugam si menta si o lasam 5 minute, cu capacul pus, trebuie sa-si schimbe culoarea, scoatem frunzele cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba 2 ore cu capacul pus la foc mic, pana cand siropul se ingroasa.
Facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul.
Cand este aproape gata adaugam colorant ( albastru si galben pentru iesii verde) si mai lasam sa dea un clocot, stingem focul.
Pregatim sticle sau borcane si le umplem cu siropul fierbinte, strecurat printr-o sita deasa, le infiletam si pastram la camara.
Din aceasta cantitate mi-a iesit 1 kg 200 de sirop, asta in cazul in care a iesit foarte gros, cand vreau sa-l folosesc trebuie sa pun sticla in apa calda cu cateva minute bune inainte...cred ca l-am tinut cam mult pe foc, fiind prima oara in viata mea cand am facut sirop...zic si eu ca am o scuza :D:))))
siropul asta chiar o sa il incerc.imi place aroma mentei.zi frumoasa iti doresc
RăspundețiȘtergeresarah si eu ador aroma mentei, de foarte mult timp mi-am propus sa-l fac si abia acum am reusit, insa bine si acum decat deloc...cat de curand o sa fac o inghetata de menta si te invit la o cupa :D
RăspundețiȘtergereTe pup :*
Aromat siropul,ai avut o sursa de inspiratie nu???
RăspundețiȘtergereanonim, da, am avut, insa nu o sursa de inspiratie, ci mai multe,de aceea nu am dat sursa.
RăspundețiȘtergerecred ca ai pus si colorant de a iesit culoarea asta traznet.am sa incerc si eu reteta.am o intrebare,menta ai pus frunze sau cu totul ?imi rezerv insa opinia ca adaugarea mierii si fierberea ei timp de atatea ore,este inutila.in primul rand pentru ca prin fierbere mierea isi pierde complet calitatile curative,ramane doar dulceata.de aceea adaugarea mierii in ceai fierbinte,este inutila.la fel si in siropul asta.eventual adaugata atunci cand il servesti.
RăspundețiȘtergeresi
pansy multumesc de vizita, da am pus si colorant ( am specificat si in reteta)...nu stiu ce rol are mierea, insa asa era in toate retetele pe care le-am vazut pe net, stiam si eu ca-si pierde calitatile curative si ca nu se pune in ceai fierbinte, dar uite ca nu m-a gandit la asta cand am facut siropul....
RăspundețiȘtergereAm pus cu menta totul.
O zi frumoasa iti doresc :*
faina reteta, imi place ca postezi si cu bune si cu rele, asa invatam toti cate ceva din experienta altora, gafa cu mierea am facut-o si eu, la vremea aia in necunostiinta de cauza!
RăspundețiȘtergereoricum felicitari!
:*
andreea, multumesc mult pentru vuvintele frumoase, te pup.
RăspundețiȘtergereo zi minunata!
Arata foarte bine siropul asa colorat,trebuie sa pun in aplicare si eu reteta.
RăspundețiȘtergereMultumesc, ma bucur ca va plae, va pup!
Ștergere