luni, 20 iunie 2011

Sirop de Menta




Sursa: netul...am vazut reteta la mai multe fete, de aceea nu pot spune ca ii apartine cuiva, daca supar pe cineva imi cer iertare, nu asta este intentia mea.

Imi doream atat de mult sa fac acest sirop si pana la urma am facut :D....abia astept sa-l folosesc la cremele prajiturilor :D si nu numai.

INGREDIENTE

  • 300 g menta proaspata
  • 1,5 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • colorant ( optional)
  • 2 l apa










Punem apa imreuna cu zaharul la fiert.

Intre timp spalam menta sub jet de apa rece.

Cand s-a topit zaharul, adaugam si menta si o lasam 5 minute, cu capacul pus, trebuie sa-si schimbe culoarea, scoatem frunzele cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba 2 ore cu capacul pus la foc mic, pana cand siropul se ingroasa.

Facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul.

Cand este aproape gata adaugam colorant ( albastru si galben pentru iesii verde) si mai lasam sa dea un clocot, stingem focul.

Pregatim sticle sau borcane si le umplem cu siropul fierbinte, strecurat printr-o sita deasa, le infiletam si pastram la camara.

Din aceasta cantitate mi-a iesit 1 kg 200 de sirop, asta in cazul in care a iesit foarte gros, cand vreau sa-l folosesc trebuie sa pun sticla in apa calda cu cateva minute bune inainte...cred ca l-am tinut cam mult pe foc, fiind prima oara in viata mea cand am facut sirop...zic si eu ca am o scuza :D:))))


RETETA IN IMAGINI

10 comentarii:

  1. siropul asta chiar o sa il incerc.imi place aroma mentei.zi frumoasa iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  2. sarah si eu ador aroma mentei, de foarte mult timp mi-am propus sa-l fac si abia acum am reusit, insa bine si acum decat deloc...cat de curand o sa fac o inghetata de menta si te invit la o cupa :D
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Aromat siropul,ai avut o sursa de inspiratie nu???

    RăspundețiȘtergere
  4. anonim, da, am avut, insa nu o sursa de inspiratie, ci mai multe,de aceea nu am dat sursa.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca ai pus si colorant de a iesit culoarea asta traznet.am sa incerc si eu reteta.am o intrebare,menta ai pus frunze sau cu totul ?imi rezerv insa opinia ca adaugarea mierii si fierberea ei timp de atatea ore,este inutila.in primul rand pentru ca prin fierbere mierea isi pierde complet calitatile curative,ramane doar dulceata.de aceea adaugarea mierii in ceai fierbinte,este inutila.la fel si in siropul asta.eventual adaugata atunci cand il servesti.
    si

    RăspundețiȘtergere
  6. pansy multumesc de vizita, da am pus si colorant ( am specificat si in reteta)...nu stiu ce rol are mierea, insa asa era in toate retetele pe care le-am vazut pe net, stiam si eu ca-si pierde calitatile curative si ca nu se pune in ceai fierbinte, dar uite ca nu m-a gandit la asta cand am facut siropul....
    Am pus cu menta totul.
    O zi frumoasa iti doresc :*

    RăspundețiȘtergere
  7. faina reteta, imi place ca postezi si cu bune si cu rele, asa invatam toti cate ceva din experienta altora, gafa cu mierea am facut-o si eu, la vremea aia in necunostiinta de cauza!
    oricum felicitari!
    :*

    RăspundețiȘtergere
  8. andreea, multumesc mult pentru vuvintele frumoase, te pup.
    o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine siropul asa colorat,trebuie sa pun in aplicare si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)