vineri, 24 iunie 2011

Salata de vinete cu smantana si ceapa verde





Aseara am facut curat prin congelator si am dat peste ultimele 2 pungi de vinete, asa ca azi am trecut la treaba....doar ca am ales o varianta mai light, le-am facut fara maioneza, fiindca nu agreez prea tare, au iesit foarte bune, e prima oara cand fac si cu siguranta o sa repet reteta.
Ideea nu-mi apartine in totalitate, am vazut la multe fete pe bucataras ca au facut cu iaurt, insa eu am preferat smantana si am pus ceapa verde, profit din plin de tot ce-i de sezon, pentru ca o sa le duc dorul....


Ingrediente:
  • 2 pungi vinete congelate ( 6 vinete )
  • o ceapa verde
  • 4 linguri de smantana
  • sare
  • 4 linguri de ulei
pentru buburuza si floare:
  • o jumatate de rosie ( pentru buburuza)
  • boabe de piper
  • o maslina
  • o rosie ( pentru floare)
  • un castravete
Scoatem de seara vinetele de la congelator si le punem intr-o strecuratoare.
A 2 a zi le tocam bine bine.
Punem sare dupa gust si uleiul si amestecam cu o lingura de lemn, apoi adaugam smantana ( daca v-i se pare prea multa puneti atat cat va place).
Tocam ceapa verde cu tot cu frunze si o punem peste vinete, amestecam usor.




Buburuza se face foarte usor, crestam jumatatea de rosie, iar din loc in loc facem cate o taietura mica cu varful cutitului, apoi vom infige usor boabele de piper, iar capul il vom forma din maslina.




Taiem rosia si castravetele rondele, cat de subtiri putem.
Punem pe o farfurie rotunda salata, pe care o aranjam frumos, apoi vom pune buburuza, si rondele de rosii si castravete, astfel formand petalele.
Deasupra am pus ceapa verde :)
Modul de ornare l-am vazut tot la fetele de pe bucataras si mi-a placut tare mult.




13 comentarii:

  1. super ai decorat-o.n-am facut niciodata salata de vine cu smantana .de obicei folosesc maionez dar retin ideea.am si eu o varianta de salata de vinete pe blog la care trebuie sa schimb urgent pozele pentru ca-s oribil de intunecate.foarte dragalasa buburuza.de asta ador eu blog-urile culinare,e mereu ceva nou de invatat.
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. sarah multumesc mult, nici eu n-am facut pana acum cu smantana, insa cu siguranta o sa mai fac.
    Cat despre pozele nereusite, am si eu o gramada care trebuiesc schimbate.....ce sa faci, nu toate avem aparate inteligente, eu fac pozele cu telefonul, la fel faceam si pana acum, doar ca era un tel mai vechi si nu ieseau prea bine, insa asta este, usor usor invatam si noi multe lucruri noi, dar parca nici nu-mi vine sa le schimb....asa se vede ca totul in viata se invata si toate avansam in timp, eu cel putin asa consider....sti cum e vorba aia...cui nu-i place sa nu se uite ;)
    te pup :*
    o zi minunata :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu smantana n-am facut niciodata. Eu m-as incumeta sa fac, dar oare ar mei or vrea macar sa guste? :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. miha :)):))nu-i schimba cu nimic gustul, doar ca nu are gustul de maioneza, e mai usoara, cu toate ca si smantana e grasa, nu e atat de gretoasa...eu nu prea suport maioneza, iar simpla am tot facut-o, de aia am zis sa incerc si alta combinatie ;)
    P.s. daca nu o papa ai tai o trimiti la valcea ca o papa io :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai nimerit la fix!Imi place mult salata de vinete,chiar si simpla,frecata doar cu putin ulei de masline.pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. flory, atunci te servesc cu o portie zdravana :)) si mie imi plac foarte mult simple, fara maioneza, daca bag maioneza am impresia ca le schimba gustul lor adevarat :*
    te pup.
    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut si am zis c-o sa crap mancand! Buna ideea cu smantana, chiar daca nu ti-o asumi. Ornamentele sunt superbe, as fi incercat, dar abia m-am mutat la tara (provizoriu) cu bebe mic cu tot si nu prea am timp. Iar sotul meu nu mananca vinete nici batut, asa ca nu merita. Dar e bine de retinut pentru mese festive, arata senzational! Bravo tie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat arata si sa sti ca am sa incerc sa o fac si eu si cu smantana...
    Mai adaug , de obicei, unul sau doi ardei copti. Are un gust deosebit.
    Weekend fain sa ai Dana draga !

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)