Ideea imi apartine.
Ingrediente:
pentru blat:
- 3 albusuri
- 6 linguri de zahar
- 50 ml lapte
- 3 linguri de ulei
- un praf de sare
- 2 linguri de mac
- un praf de copt
- esenta de lamaie
- zahar vanilat
- un plic crema de lamaie
- 250 ml lapte
- 2-3 linguri dulceata de cirese amare
- sirop de cirese amare ( dupa gust )
- 1 plic gelatina
- 50 ml sirop de menta
- 50 ml apa
- 1 plic gelatina
Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se mai simte zaharul, adaugam apoi pe rand celelate ingrediente, la sfarsit punem faina, praful de copt si macul, omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Lasam la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mic.
Facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt blatul, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2.
Intre timp pregatim crema:
Punem laptele, praful de crema intr-un vas si mixam pana se intareste, nu adaugam zahar, asa cum scrie pe plic pentru ca vom pune dulceata si sirop, dupa gust.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o punem pestec rema.
dam crema la frigider 10-15 minute pana incepe sa se intareasca.
Pregatim si jeleul de menta:
Amestecam siropul cu apa si cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece 10 - 15 minute.
Asamblare:
Punem folie alimentara pe fundul formei, primul blat pe care il insiropam cu sirop de menta amestecat cu putina apa, apoi punem crema ( oprim 2 linguri de crema ca sa ornam ) , celalat blat insiropat, peste care vom turna jeleul de menta.
Dam forma la frigider cel putin 3 ore.
Cand s-a inchegat crema si jeleul, desfacem cu grija marginile formei, indepartam folia si mutam pe un platou ( cu grija sa nu ramaneti cu jumatate din tort :)) ).
Ornam cu restul de crema sau il puteti lasa asa.
stiam eu ca a fost o idee buna sa fac siropul de menta.uite ce minunatie poti face cu el.delicios acest tort!
RăspundețiȘtergerepupici
neata sarah, ma bucur ca ai facut siropul, multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereNu pot spune decat ca jeleul e demential
te pup.
O duminica frumoasa !
Neata ,Danutzo!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!!!
neatza gabytzo, te asteptam la o felie.
RăspundețiȘtergerepup :*
Arata super,cred ca e si foarte buna!
RăspundețiȘtergereO zi buna iti doresc!
alynusa, multumesc.
RăspundețiȘtergerete pup :*
o zi frumoasa si tie :*
Dana arata dementiallll!!!!pup o duminica linistita
RăspundețiȘtergeremona, multumesc mult.
RăspundețiȘtergerete pup.
o duminica frumoasa in continuare.:*
Trebuie sa incerc si eu neaparat ca arata minunat
RăspundețiȘtergereDoamna Veronica, multumesc tare mult, ma bucur ca va place.
RăspundețiȘtergereO seara minunata va doresc :*
Cat de fain arata !! plina de arome si culoare.. minunat!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos antonia, te pup :*
RăspundețiȘtergerestiai tu pentru ce ai facut siropul de menta!Acum nu te mai poti opri.....dulciuri,fel de felcu menta!Imi place tare mult!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Janet, sa sti ca ai dreptate, ca in orice fac, imi vine sa bag cate un strop de sirop :D :)))
RăspundețiȘtergerete pup.
o seara frumoasa!
wow..........ce delicios trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergerePup!
medi, multumesc, chiar este un deliciu, te pup :*
RăspundețiȘtergerearata super tortul, jeleul de menta e rocoritor si de efect...pupici
RăspundețiȘtergereDiana, multumesc, asa este, te pup :*
RăspundețiȘtergereMinunata Reteta!
RăspundețiȘtergeremultumesc, ma bucur ca-ti place, pup!
ȘtergereE un tort minunat Dana draga!!!! arata de vis si gustul sigur e pe masura!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea, pup!
Ștergere