Ingrediente:
pentru blat:
- 12 albusuri
- o cana cu zahar
- 5 linguri de faina
- 250 g nuca de cocos
- 5 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
pentru crema:
- 12 galbenusuri
- o cana de zahar
- 5 linguri de faina
- 200 g nuca de cocos
- 100 g unt
- 500 ml lapte
- 5 pliculete zahar vanilat
in plus:
- nuca de cocos pentru ornat
Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa, lipicioasa. Adaugam apoi faina, nuca de cocos si zaharul vanilat. Omogenizam bine compozitia.
Ungem o tava de la aragaz cu unt si turnam compozitia rezultata, dupa care dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute, facem testul cu scobitoare, este posibil ca timpul de coacere sa difere in functie de cuptor.
Intre timp pregatim crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina, alternand cu laptele caldut.
Dupa omogenizare mutam compozitia rezultata intr-o oala si fierbem la baine - marin, amestecand continuu pana se ingroasa, la final se pune untul, apoi nuca de cocos si o lasam sa se racoreasca putin.
Dupa ce s-a racit blatul, turnam crema, iar deasupra se presara nuca de cocos.
Prajitura se taie cand s-a racit foarte bine.
eu nici bomboanele raffaello n-am reusit sa le fac si tu ai trecut la prajitura:)arata super.pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea, nu-i nimic daca n-ai apucat, te servesc eu, pup :*
RăspundețiȘtergereArata exceptional!De-abia astept sa o fac .Le-am dat reteta si colegelor.Multumiri sinecere!
RăspundețiȘtergereCamelia, iti multumesc frumos, ma bucur tare mult sa aud asta, astept impresii din partea ta si a colegelor, pupici :*
RăspundețiȘtergereo super reteta .. am sa incerc si eu:d imi place mult sa gatesc desi am doar 16 ani...maine o sa fac sper sa imi iasa:):)
RăspundețiȘtergereDraga mea, ma bucur tare mult sa aud ca esti asa micuta si ca-ti place sa gatesti, te felicit din toata inima, sigur o sa-ti iasa, sunt aici daca ai nevoie de vreun sfat, astept cu nerabdrae sa-mi spui daca ti-a placut, te pup!
ȘtergereBuna Dana, am facut reteta ta...este extraordinara.am o singura intrebare; crema mea a iesit galbena nu asa crem ca a ta,sa fie ouale cauza sau nu am lasat crema suficient de sa se ingroasa?!multumesc in avans pt intelegere. Felicitari pt blog.
ȘtergereBuna, sigur ouale au fost cauza, eu cred ca arata mult mai bine cu crema galbena, sincer mi-ar fi placut sa-mi iasa si mie crema galbena ;) te pup si-ti multumesc pentru aprecieri
Ștergerenu este specificata temperature de preincalzire a cuptorului...este foarte important, deci va rog frumos sa comunicati si temperature la care se coace prajitura, multumesc
ȘtergereTemperatura de incalzire este de 180 grade, iar cea de coacere 160 grade, sa ai spor la facut si la papat, te pup :*
Ștergerecat de mare sa fie tava?
RăspundețiȘtergeretava de la aragaz, am scris si in descrierea retetei...banuiesc ca sunt tavi standard :)
Ștergerearata delicios si usor de facut ,weekendul acesta o incerc te pup dana
RăspundețiȘtergereMs iubita, astept impresii, pup!
Ștergeresi eu fac rafaello...dar stiu sub forma de bilute nu de prajitura,arata super am sa incerc si eu
RăspundețiȘtergereMultumesc, ma bucur ca vrei sa o incerci, nu o sa-ti para rau, pup :*
ȘtergereSub forma de prajitura nu am incercat....reteta salvata :) Multam!
RăspundețiȘtergereCu placere, pup :*
Ștergerepff ce bine arata prajiturica asta,o s-o incerc si eu cat de curand!bombonele rafaello stiu sa fac,dar prajitura nu,multumesc pt reteta!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca vrei sa o incerci, pup.
Ștergere