vineri, 30 decembrie 2011

Rulada turceasca cu ciocolata

Dupa cum am promis, am facut aceasta rulada si cu ciocolata pentru printisorul meu, care este un mare ciocolatos, nu stiu cu cine o semana, ca noi nici unul nu am fost ciocolatosi, zic nu am fost, pentru ca de ceva timp, eu una am devenit dependenta de ciocolata, sper sa nu ma tina mult :)):))
Dupa parerea mea, aceasta rulada se poate adapta dupa bunul plac, trebuie doar sa avem putina grija la cantitatea de lapte si faina, in functie de ce punem in ea.








Ingrediente:
    • 500 ml lapte
    • 1 pahar de zahar tos
    • 130 g faina
    • 50 de gr. de unt
    • esenta de rom
    • 100 g ciocolata cu lapte ( milka )
    • 3 linguri cacao
    • 100 grame nuca macinata
    • 100 gr. de nuca de cocos
    • 4 linguri de zahar pentru caramelizat nuca
    • 200 ml frisca lichida
    • intaritor pentru frisca
Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase.
Adaugam peste amestecul de faina si lapte, cacaoa. 
Cand laptele a inceput sa fiarba si ciocolata s-a topit,  turnam amestecul rezultat mai sus, in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, trebuie sa iasa ca o budinca. 
Luam oala de pe foc si adaugam untul si esenta de rom, dupa care lasam sa se racoreasca.
 In tava de la aragaz punem un strat de nuca de cocos, peste care vom pune cu lingura din crema, nivelam cu atentie pentru anu strica stratul de cocos, dam la rece 30 de minute. 
Mixam frisca foarte bine, iar la sfarsit vom pune si intaritorul.
 Caramelizam cele 4 linguri de zahar, peste care vom pune nucile maruntite, apoi le scoatem pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca si sa se intareasca, dupa care le spargem cu ciocanul de snitele sau la robot.
 Peste stratul de crema punem frisca, iar peste frisca nucile caramelizate.
Dam din nou la rece pentru 1 - 2 ore cel putin. 
Taiem fasii subtiri cu un cutit dat prin apa rece ( pe latimea tavii), pe care le vom rula ajutandu-ne de o furculita si de degete, astfel formand ruladele.










10 comentarii:

  1. oh, no comment, deja lesin, m-am tot uitat peste tot, sunt plina de pofte :))

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, ma bucur ca-ti place, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo; aproape ca as intra in calc. poate reusec sa iau o buc.

    RăspundețiȘtergere
  4. am ancercat prajitura ta este delicioasa ! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur ca ai incercat reteta, pupici :*

      Ștergere
    2. ce este intaritorul pentru frisca? eu sunt in statele unite si nu stiu dupa ce sa ma uit sa cumpar...o fi cream of tartar? un praf alb care se adauga de obicei cand bati albusuri de ou spuma si se adauga de obicei cate un varf de cutit...asa ca te rog daca poti sa ma lamuresti si pe mine ce sa folosesc drept intaritor de frisca, multumesc

      Ștergere
    3. Scuza-ma ca nu am raspuns mai devreme, insa nu am avut acces la internet pana azi, Intaritorul nu este cream of tartar, este tot un praf alb care are ca ingrediente amidon modificat din cartofi si zahar pudra, insa nu se va intampla nimic daca nu vei pune intaritor, bati foarte bine frisca si nu mai este nevoie, iti recomand o frisca vegetala, poti da o cautare pe google sa vezi cum arata intaritorul de frisca, sa-ti faci o idee in cazul in care totusi vrei sa-l pui, te pup si astept impresii daca vei face reteta :*

      Ștergere
  5. dar ciocola milk? pt ce anume trebuie , din cate observ in reteta nu se foloseste......

    RăspundețiȘtergere
  6. ,,Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert, impreuna cu ciocolata rupta bucatele."
    deci se foloseste!daca citeai cu atentie vedeai era in primul rand,dar prob.esti carcotasa si-ti place sa vb.aiurea!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)