duminică, 5 iunie 2011

Tort cu ciocolata si capsuni




combinatia ideala, dupa parerea mea :D

Ingrediente

pentru blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • esenta de rom
pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri finetti
  • 300 g capsuni
pentru glazura:
  • 150 ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
pentru frunzulite:
  • frunze verzi
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei )cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa care mai aplicam un strat de ciocolata topita ( daca s-a intarit ciocolata o puneti putin pe foc si se inmoaie fara probleme) sid am din nou la frigider, cel ma bine ar fi sa facem aceasta treaba cu oseara inainte, pentru a se putea intarii foarte bine ciocolata.
Cand ciocolata este intarita desfacem usor frunza, astfel ramanad stratul de ciocolata care a luat forma frunzelor.
Am vazut acest procedeu la lili careia ii multumesc.
Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 20 - 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.
Pregatim crema :
Topim ciocolata impreuna cu finetii.
Mixam frisca dupa care o amestecam cu ciocolata topita, dupa ce aceasta s-a racit bine si omogenizam bine si o dam la rece 30 de minute.
Intre timp spalam si taiem capsunile cubulete, apoi le vom pune peste crema si amestecam usor.
Insiropam blatul , apoi punem crema, celalalt blat insiropat si glazura pe care am facut-o topind ciocolata impreuna cu frisca ( o lasam sa se racoreasca si sa se intareasca putin), iar cu ajutorul unui cutit sau a unei spatule ne jucam cu glazura.
Decoram cu frunzele de ciocolata si capsuni.



6 comentarii:

  1. ce frumos este!!! complimente pentru blog

    RăspundețiȘtergere
  2. @yaya multumesc tare mult pentru aprecieri, te pup, o zi frumoasa iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar cautam un tort de ciocolata cu capsuni...super!Frunzele fac toti banii ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Liana, ma bucur ca-ti place, asa este dau foarte bine frunzele de ciocolata si mi-au plauct si mie tare mult cand le-am vazut la lili, te pup si iti multumesc de vizita.
    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum am vazut cum se fac frunzele...multumesc !!!Ramane sa-mi caut frunze maine.
    Pupici din nou !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Petronela, placerea este de partea mea, te pup :*

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)