am facut acest tort pentru nepotica mea Emy care si-a sarbatorit ziua de SF. Constantin si Elena.
Ingrediente
pentru blat:
* 5 oua
* 1 pahar de zahar
* 200 ml lapte
* 1 praf de copt
* 3 linguri de ulei
* esenta de vanilie
* 200 g faina
pentru crema de capsuni:
* 1/2 kg capsuni
* 300 ml frisca lichida
* 1 plic gelatina
* 4 linguri zahar pudra
pentru crema de ciocolata:
* 2 ciocolate cu lapte
* 300 ml frisca lichida
* 3 linguri nutela
* 1 plic gelatina
pentru decor:
* frisca
* grilaje de ciocolata
* capsuni
* bomboane argintii
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.
Turnam din compoziti 3 linguri intr-o forma de inimioara mica, iar restul intr-o forma inimioara mare, fiecare tapetata cu hartie de copt si le agam la uptorul preincalzit la foc mediu cam 25- 30 de min, facem testul cu scobitoarea.
Le lasam sa se racoareasca, apoi taiem blatul mare in 2, iar blatul mic in 3.
Pregatim crema de ciocolata:
Topim ciocolata la baine marine impreuna cu nutela.
Intre timp mixam frisca lichida.
Cand cicolata s-a racorit o amestecam cu frisca batuta si mixam pana se omogenizeaza .
Punem in crema gelatina pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj si dam la rece 5-10 min pana incepe sa se intareasca.
Insiropam blaturile cu un sirop facut din cateva capsuni pasate 1 lingura de zahar si un pahar de apa.
Pregatin crema de capsuni.
Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra
Mixam frisca.
Amestecam frisca cu capsunile pasate, apoi adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece 5- 10 min.
Incepem asamblarea:
Punem un strat de crema de ciocolata, blat, crema de caspuni, apoi punem blatul mic pe care il fixam la jumatatea blatului mare, apoi insiropam si blaturile mici pe rand, punem cremele dupa preferinte.
Ornam cu frisca si grilaje facute din ciocolata topita, bomboane argintii si capsuni.
Ingrediente
pentru blat:
* 5 oua
* 1 pahar de zahar
* 200 ml lapte
* 1 praf de copt
* 3 linguri de ulei
* esenta de vanilie
* 200 g faina
pentru crema de capsuni:
* 1/2 kg capsuni
* 300 ml frisca lichida
* 1 plic gelatina
* 4 linguri zahar pudra
pentru crema de ciocolata:
* 2 ciocolate cu lapte
* 300 ml frisca lichida
* 3 linguri nutela
* 1 plic gelatina
pentru decor:
* frisca
* grilaje de ciocolata
* capsuni
* bomboane argintii
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.
Turnam din compoziti 3 linguri intr-o forma de inimioara mica, iar restul intr-o forma inimioara mare, fiecare tapetata cu hartie de copt si le agam la uptorul preincalzit la foc mediu cam 25- 30 de min, facem testul cu scobitoarea.
Le lasam sa se racoareasca, apoi taiem blatul mare in 2, iar blatul mic in 3.
Pregatim crema de ciocolata:
Topim ciocolata la baine marine impreuna cu nutela.
Intre timp mixam frisca lichida.
Cand cicolata s-a racorit o amestecam cu frisca batuta si mixam pana se omogenizeaza .
Punem in crema gelatina pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj si dam la rece 5-10 min pana incepe sa se intareasca.
Insiropam blaturile cu un sirop facut din cateva capsuni pasate 1 lingura de zahar si un pahar de apa.
Pregatin crema de capsuni.
Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra
Mixam frisca.
Amestecam frisca cu capsunile pasate, apoi adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece 5- 10 min.
Incepem asamblarea:
Punem un strat de crema de ciocolata, blat, crema de caspuni, apoi punem blatul mic pe care il fixam la jumatatea blatului mare, apoi insiropam si blaturile mici pe rand, punem cremele dupa preferinte.
Ornam cu frisca si grilaje facute din ciocolata topita, bomboane argintii si capsuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu