CLAFOUTIS este specific Frantei, este un fel de budinca din fructe, acoperite cu un strat subtire de aluat moale, ca de clatite.
Se poate face din orice fruct va place, eu am combinat ciresele cu piersici, a iesit tare buna, greseala mea a fost ca nu am pus-o intr-o tava mai mica, trebuia sa iasa un pic mai inalta, insa cu toate astea e grozav de buna si pe deasupra se face atat de usor, incat nici nu zici ca ai stat in bucatarie.
Imi doream de mult timp sa fac, am vazut la mai toate bucataresele noastre dragi aceasta reteta, in diferite variante, asadar va prezint si eu al meu CLAFOUTIS cu cirese si piersici.
INGREDIENTE:
- 3 oua
- 80 g zahar
- 100 g faina
- esenta de vanilie
- unt pentru uns tava sau ulei
- 200 ml lapte
- cirese proaspete sau din compot
- 2-3 piersici proaspete sau din compot
- zahar pudra
- un praf sare
Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, faina si esenta. La final se toarna laptele, putin cate putin pana se omogenizeaza compozitia, va iesii un aluat subtire, ca cel de clatite.
Il lasam sa se odihneasca si trecem la scos samburii cireselor.
Ungem o tava cu unt sau ulei, o tapetam cu zahar, dupa care punem ciresele si piersicile taiate feliute.
Turnam aluatul peste fructe si dam la cuptorul preincalzit 25-30 de minute, facem testul cu scobitoarea.
Cand s-a copt, scoatem tava din cuptor si punem zahar pudra deasupra.
Se seveste atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
Si o poza cu piticul meu drag si scump care si-a bagat boticul in tava :)))
Cam asa arata dupa :))
Arata tare bunut ce ai tu aici.Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi.Doresc sa-mi fac prieteni care sa ma urmareasca si sa comenteze daca le place sau nu ce vad la mine.Multumesc.O zi buna.DiaMar-bucataria galbena.diamar99blogspot.com
RăspundețiȘtergereCat e de dulce baietelul !! sa va traiasca!! il cred si eu ca a pus boticul pe prajitura ca-i tare buna!!! as face si eu la fel!! pupici
RăspundețiȘtergereArata tare bine!Si prajitura si ...nasicul!Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc si te astept in continuare la mine.
RăspundețiȘtergereFoarte buna, iar cel mic, adorabil! Puup!
RăspundețiȘtergeredelicioasa aceasta combinatie !!!!!
RăspundețiȘtergereCum spunea si Teo : arata bine si prajitura si nasucul! Pupici
RăspundețiȘtergereFaina budinca, dar mai dulce puiul :P :)))
RăspundețiȘtergereDanutzo, te invit cu mare drag la provocarea lunii daca ai timp si-ti face placere:).
http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html#comments
va multumesc tare mult tuturor pentru aprecieri, pupici dulci :*
RăspundețiȘtergeregaby, cu siguranta am sa particip, o sa-mi fac daca nu am ;)
RăspundețiȘtergerepup :*
MULTUMESC, DANUTZO!
RăspundețiȘtergereNu ma pot concentra la reteta. Minunea aia mica,cu nasul pudrat,imi distrage atentia.
RăspundețiȘtergere