duminică, 3 iulie 2011

Dovlecei cu kaiser la cuptor




Si pentru ca am facut dovleceii pane la cuptor , iar sotul meu cand a auzit ca fac, imi zice : "da' un strat de carnita nu poti sa pui peste ei ?" :)))) ce era sa fac?! m-am conformat cerintelor lui si am facut separat dovlecei cu kaiser.
Mi-a ramas din compozitia de la dovleceii pane in care am mai adaugat 3 linguri de smantana.

Asadar o sa pun cantitatile estimative:

  • 1 dovlecel
  • o bucata kaiser
  • 1 ou
  • 1/2 cana apa minerala
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • marar proaspat
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri smantana
  • cascaval ras de pus deasupra

Curatam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei.

Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii. Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi apa minerala, va creste considerabil volumul, punem uleiul, piperul si boiaiua si omogenizam, adaugam faina putin cate putin pana ajungem la consitenta alutului de clatite, iar la sfarsit punem si mararul tocat fin si smantana.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem un strat de coca, dupa care asezam rondelele de dovlecei, kaiser-ul taiat felii, peste care vom turna restul de coca.

Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 90 de minute.

Punem sub tava, o oala cu apa ( asta ca sa nu faceti un fum, pentru ca o sa curga din tava, sau puteti sa acoperiti tava cu folie de aluminiu si o indepartati cu 15-20 minute inainte de a fi gata pentru a se rumenii si a adauga cascavalul ras deasupra.


7 comentarii:

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)