sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Ostropel de pui cu mamaliguta calda

Imi era tare pofta sa mananc un ostropel cu o mamaliguta calda, de mullt timp zic ca fac si cand intru in bucatarie, iese cu totul si cu totul altceva, azi a iesit un ostropel de ne-am lins pe degete, va poftesc si pe voi sa incercati, nu o sa va para rau :)
Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie, care este gazduita luna aceasta de catre Adina - Mitinita






Ingrediente:

  • 4 pulpe
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri tocana de legume
  • cateva linguri ulei de masline sau floarea soarelui
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin 
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel verde
pentru mamaliga:
  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
  • cascaval
Spalam pulpele, le taiem in 2, le crestam din loc in loc si le condimentam cu sare, piper si boia dulce, dupa care le punem la prajit in cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui.
Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti punem vinul si le lasam sa fiarba in vin, pana ce acesta se evapora, apoi le scoatem pe un platou.
In uleiul in care s-au prajit punem usturoiul pisat si tocana de legume si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi o cana de apa, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care adaugam faina dizolvata in apa.
Cand incepe sa scada sosul adaugam sare si piper dupa gust si punem si pulpele in sos.
Mai fierbem 5 minute si luam de pe foc.
Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.


Pregatim mamaliga:


Punem apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un facalete, pentru a nu se face cocoloase. Lasam sa fiarba 5-10 minute la foc mic.
Cand este fiarta, adaugam un cub de unt si cascaval ras.
Rasturnam mamaliga pe un platou.

Servim ostropelul alaturi de mamaliguta calda si o salata.

Pofta buna!!!!










10 comentarii:

  1. Nici eu nu am mai mancat cam de mult, asa ca mi-ai facut o pofta... Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pup Sara, pana faci tu te servesc eu cu o portie generoasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ohh, da si mie imi este pofta, dar ma abtin, de azi cura de slabire scrie pe mine!!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. OOO Cristina, daca si tu mai ai nevoie de cura de slabire, la cat de bine arati...eu ce sa mai zic.....pup draga mea:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Ohoho.. de cand n-am mai mancat! Si am niste ciocanele in congelator! Stiu ce-o sa fac cu ele !! pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata! Am sa fac si eu zilele astea! Pupicei si o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonia, nici eu nu mai mancasem de mult timp, a mers asa de bine....sa aveti pofta, pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Adela, multumesc, spor la gatit si la papat, pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Uite asa mai invat si eu ceva din bucataria romaneasca. Eu aveam impresia ca ostropelul se face cu smantana sau difera de la zona.Am vazut si multe retete de saramura de peste. La noi saramura e apa cu sare.Pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Tare bun ostrepelul cu mamaliguta!
    si arata asa de bine...mi s-a facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)