vineri, 27 aprilie 2012

Kringel Estonian cu mac

De cand am vazut acest cozonac la Gaby, care l-a randul ei s-a inspirat de la Ana Maria Ciolacu, i-am pus gand rau, ca foarte multi dintre voi, stiu ca deja este foarte popular prin blogosfera, asa ca nu o sa va mai povestesc prea multe, decat faptul ca eu l-am facut cu mac....nu l-as fi facut cu mac, dar dintr-o greseala a mea, untul s-a taiat si atunci am bagat mac in el pentru a-l repara :D...din greseli invatam toti, iar din greseala mea a iesit ceva foarte delicios :)
Ce va mai pot spune...este faptul ca am mancat aproape unul singura...bine ca am facut 2 :)):))
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie, care luna asta este gazduita de Alina.





Ingrediente :

  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 15 g drojdie
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar
pentru umplutura si uns:
  • 70 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 3-4 linguri mac
  • o lingura cacao
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.
Se lasa pana se umfla.
Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.
Se framanta pana devine un aluat nelipicios.
Se lasa la caldura timp de o ora.
Dupa ce a crescut, se intinde o foiae dreptunghiulara de 1 cm grosime.
Se face un amestec din untul tinut la temperatura camerei, zahar, scortisoara, cacao si macul ( optional ).
Se unge foaia cu acest amestec, din care se opreste o lingura pentru uns deasupra.
Se ruleaza foia, iar cu un cutit se taie in lung, lasand un capat netaiat.



Se impleteste, rascucind cu grija.
Se unesc capetele, astfel formanduse o coronita.
Se unge deasupra cu restul de umplutura.
Se muta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa inca 20-30 de minute sa creasca, dupa care se coace la foc mediu timp de 25-30 de minute.



PS. Nu este ars...ci are culoarea asta de la cacao si mac 

16 comentarii:

  1. Il am si eu in plan de mult timp , arata tare bine si precis e tare gustos .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E super bun, o sa-l mai fac zilele astea, merita incercat, pupici!

      Ștergere
  2. Ce bine arata. Nu l-am facut niciodata. Trebuie sa iau masuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am facut si eu de foarte curand,ma pregateam sa pun si eu reteta:)))De fapt,eu l-am incercat deja de doua ori,cu scortisoara si cu cacao. Foarte interesanta combinatia cu mac.Pup si va doresc un weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adinuta, abia astept sa vad cum ti-a iesit si tie...eu vruiam sa-l fac si azi, dar m-am razgandit....sa mai treaca cateva zile si il fac iar :D e tareee bun!!! Pupici dulci!

      Ștergere
  4. Hmmm tu vrei sa ma umpli de invidie?? Cum adica ai mancat unul singura, la cat de bine arati? Eu nu ma mai jos dom'le! L-am mesterit si eu de cand l-am vazut pe foodg. tare bun mai e! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antonia...din pacate pt mine, chiar am mancat unul singura....si de ceva timp mananc ca sparta :D :)) iar ieri am avut surpriza sa observ ca nu ma mai incape nimic....asa ca nu stiu cat de bine arat:))) tu chiar arati bine, pup!!!

      Ștergere
  5. Mamaaaa ce bun trebuie sa fie!!!Week-end minunat!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)