Ingrediente:
pentru blat:
- 3 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 praf de copt
- 1 lingura de ulei
- 6 linguri de lapte
- 1 lingura de cacao
- esenta de rom
pentru ciocolata de casa:
- 1 pachet unt
- 500 g zahar
- 200 ml apa
- 500 g lapte praf
- 50 g cacao
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
- flori din pasta de lapte praf
- grilaje de ciocolata
- bomboane argintii
Pentru ciocolata de casa se procedeaza asa:
Apa se fierbe cu zaharul cca 5 minute ( nu trebuie sa se faca un sirop prea gros, deoarece nu trebuie sa se intareasca foarte tare ) dupa care se ia de pe foc si se adauga untul.
Cand acesta s-a topit adaugam laptele praf si cacaoa, si se amesteca pana se omogenizeaza.
Optional se poate adauga si esenta de rom.
Se toarna 1/2 din ciocolata fierbinte peste primul blat, care se insiropeaza inainte, se pune si celalalt blat insiropat, dupa care se toarna si restul de ciocolata.
Glazura:
Se rupe ciocolata bucati, se adauga frisca si untul intr-un ibric, dupa care se pune pe foc, amestecand continuu pana se omogenizeaza.
Se da la rece pana incepe sa se intareasca.
Se acopera tortul cu aceasta glazura.
Se orneaza cu grilaje de ciocolata, bomboane si flori din lapte praf.
Superb tort!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, pup :*
ȘtergereSuperb tortul si delicios.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina, pup :*
ȘtergereApetisant si cu siguranta foarte bun!Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea, La multi ani inca odata! Te pup!
ȘtergereWow superb tortul!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, ma bucur ca-ti place, pup!
ȘtergereCu siguranta, delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc, a fost delicios, pup!
ȘtergereFoarte frumos tortul tau...Cred ca s-a mancat foarte repede la cum arata !!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, intr-adevar s-a mancat cat ai clipii, familia e mare, iar el a fost micut :)) pup!
ȘtergereMinunat, ma invit si eu la o felie. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc, pup!
ȘtergereFrumos si delicios tortul.Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea, te pup!
Ștergere