vineri, 25 mai 2012

Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

De ce Red Velvet Spirala?! pentru ca de foarte mult timp mi-am propus sa incerc red velvet sau catifea rosie, iar de curand am vazut la miha tortul ei spirala, astfel s-a nascut red velvet spirala, care a avut un succces incredibil, prima reactie pe care a avut-o familia mea, a fost Wow!!!!
Pentru blatul red velvet am folosit colorant de la wilton, stiu ca nu este sanatos, insa nu folosesc coloranti alimnetari in fiecare zi, asa ca pentru o ocazie speciala zic eu, ca nu-i foc, insa daca nu doriti sa folositi coloranti puteti incerca sa colorati blatul cu sfecla rosie, insa nu veti avea o culoare atat de intensa.




Ingrediente:


  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita colorant rosu ( wilton, daca aveti alta marca s-ar putea sa intre mai mult )
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • un praf de sare
pentru crema:
  • 250 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • vanilie
pentru ornare:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt/margarina
  • 3 linguri lapte
  • putin miez de blat
  • bomboane argintii
Ma intai pentru aceste tort se va pregatii crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.
Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.
Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine cu intaritorul de frisca, pana devine o spuma, dupa care se adauga si vanilia. Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, dar sa nu uitati de ea acolo :D:)), apoi se mixeaza fara grija.



Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adagugam zaharul treptat si mixam, pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si colorantul alimentar, se omogenizeaza bine.
Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.


Dupa ce s-a copt se scoate din tava, se rastoarna pe un prosop umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza usor, cat este cald si se lasa asa 10-25 minute, dupa care derulam blatul si-l ungem cu crema ganache din care vom oprii cateva linguri pentru a pune deasupra.
Se taie blatul in 4 parti egale, dupa care se ia prima fasie si se ruleaza, apoi se aseaza direct pe platou, celelalte fasii se vor aseza in continuarea spiralei formate din prima fasie.







Peste spirala vom pune restul de crema si glazura de ciocolata alba pe care o vom face asa:
Se topeste ciocolta cu untul si laptele la foc mic, se omogenizeaza si se lasa putin la rece pana cand incepe sa se intareasca.
Se orneaza cu putin miez de blat si bomboane argintii sau dupa bunul plac.
Se da la rece pana in momentul servirii.





34 de comentarii:

  1. O minunatie asa colorat! Vad ca si baietelului tau i-a placut tare mult :))
    As fi vrut sa gust si eu o bucatica, dar sunt sigura ca s-a mancat din doua miscari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw! Spectaculos asa rosu! Si eu tot din cauza colorantului n-am facut inca red velvet, desi as fi vrut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Copilutul tau este foarte,foarte dragalas.Sa creasca mare si sa fie sanatos.
    Imi place mult culoarea tortului.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pfiuuu,ce pofta imi faci!Arata super!De printisor nu mai zic,se citeste pe mutrita lui ca e buuun! Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata fenomenal;)!!!!Nu cred ca e legal sa ne faci atata pofta cu minunatii dintr-astea;))!

    RăspundețiȘtergere
  6. Superba culoare, iar tortul cred ca a fosr delicios!
    Pupam si piticul pofticios!!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc tare mult pentru aprecieri si ma bucur ca va place, va pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am bunatatea asta de mult trecuta in lista....dar, nu apuc sa o fac.
    Dar vad ca ai avut ajutoare de nadejde la spalatul vaselor...pup dulce.
    Duminica placuta, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumesc dragelor, duminica placuta sa aveti!!! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata de nota 20, dar cel mai scump este baietelul tau... Sa-ti traiasca si sa-i fac cat mai multe minunatii delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar arata bine. Si daca nu folosim colorant decat o singura data pe an, sau foarte rar, nu se intampla nimic grav! Pup Andutzu mic!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dana ce minunat arata tortul si ce rosu placut ti-a iesit!!!
    weekend minunat alaturi de familie!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arata intr-un mare fel tortul spirala,l-am facut de 2 ori si cu siguranta il voi raface !
      Cat despre red velvet cake arata asa de bine,cu siguranta e nevoie de un colorant bun,ceea ce eu nu am gasit pana acum ..
      Te pup

      Ștergere
  14. Simpatic foc baietelul tau! Bucurie mare cu asa tort :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce bunatate....cu siguranta o sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Je suis ravi de faire la connaissance de ton blog, ton travail ici présenter est superbe, Bravo!

    Ce gâteau et tout simplement digne d'une grande vitrine de pâtisserie!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  17. Arata spectaculos, iar baietelul tare dulce, sa va traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iartă-mă, am recitit reţeta şi am văzut că o linguriţă.

      Ștergere
  19. Vai , cat de mult imi place !
    Este superb !:)

    RăspundețiȘtergere
  20. imgenioasa ideea! imi place tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  21. Aspect superb,iar gustul pe masura;de ingerasul care-l savureaza,nu mai vorbesc;sa fie sanatos si sa ai o saptamana usoara!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Va multumesc frumos tuturor pentru aprecieri, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  23. Un premiu te asteapta la mine pe blog, pe care ti-l ofer din tot sufletul.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  24. Arata bine tortul. As vrea sa-l fac, dar vreau un indiciu despre faina. Cat inseamna 2 pahare? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1 pahar de faina ~ 150 g faina
      2 pahare faina ~ 300 g faina
      Ma bucur ca vrei sa-l incerci, compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea de pandispan,
      Multumesc de vizita, te astept si altadata, pupici :*

      Ștergere
  25. Unde se găsește colorant wilton,căci eu folosesc maxcolor si pun destul de mult ca să am culoarea ce mi-o doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am luat colorant wilton de pe lumea basmelor, e in jur de 13 lei tubul, dar este destul de mare si este foarte bun.

      Ștergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)