sâmbătă, 21 aprilie 2012

Sapunuri handmade by KaBea

De curand am avut deosebita placere de a ma cunoaste personal cu Beatrice, sponsorul meu de la concursul de iepuras.
Cum amandoua suntem din Valcea, era si pacat sa nu ne cunoastem si personal.
Apreciez tare mult ceea ce face ea.
Am fost in vizita la ea si am plecat incarcata de sapunuri, care mai de care mai frumoase si  mai parfumate.
Nu am apucat sa le incerc pe toate, insa sunt convinsa ca sunt excelente toate.
Dar sa las vorbaria si sa va arat niste poze cu ceea ce iese din mainile ei.


Sapun Family Soap cu propolis
Ingrediente: ulei de cocos, floarea soarelui, ulei de musetel, ulei de galbenele, suc aloe vera, NaOH, migdale, propolis crud.
  Sapunul  iti ofera tie si copilului tau un remediu pentru sanatatea pielii tale combinand protectia antibacteriana a uleiurilor si sucului aloe vera cu proprietatile propolisului,  oferind protectia necesara impotriva microbilor si bacteriilor, lasand pielea catifelata si sanatoasa.Datorita compozitiei sale, propolisul isi pastreaza nealterata capacitatea antimicrobiana.
      Acest sapun este minunat pentru intreaga familie,de la mic la mare !




Sapun cu morcovi, care nu este la vanzare, zice Bea ca-i "ciufulit"..insa parerea mea este ca-i tare fain!!!!



sapun cu iasomie, care la fel nu este la vanzare, ca-i "ciufulit", insa daca doreste cineva asa ciufulit, va asigur ca e tare bun si are o aroma deosebita :)


-sapun chamomile flowers cu musetel ( primul din stanga )

Ingrediente: unt de cocos si babassu, ulei de palmier, ricin ,orez si ulei macerat cu musetel, ou, apa si NaOH.
Acest sapun este minunat pentru pielea sensibila si delicata, foarte cremos si hidratant, cu spuma fina, bogata si  miros suav de musetel ( provine de la uleiul macerat ), insa poate fi folosit pentru orice tip de ten.

-sapun For Baby ( cel din mijloc )


Acest sapun luxos prin natura ingredientelor este destinat pielii gingase a copiilor si nu contine coloranti, uleiuri esentiale ori parfumuri. Cu toate acestea eu percep ca are o aroma suava de unt amestecat cu aloe, dar acest miros probabil ca vine de la untul shea nerafinat..
Ingrediente: unturi de cocos, cacao, shea nerafinat, mango, babassu, ulei de floarea soarelui, masline si ricin, suc aloe vera, NaOH.


-sapun cu galbenele ( cel din dreapta, nu este la vanzare )






Sapun Sweet Grape
Ingrediente : unt de cocos, unt de babassu, ulei palmier, ulei orez, ulei de floarea soarelui, ulei de ricin, apa, NaOH, pudra de struguri, uleiuri esentiale de ylang-ylang, bergamota si lamaie.

Aroma sapunului este un dulce -proaspat, te improspateaza fizic si mental !






Ingrediente: unt cocos, ulei de masline si palmier, suc aloe vera, NaOH, pudra de clorofila si argila verde.

Acest sapun a fost gandit pentru femeile insarcinate care nu suporta aromele in general si nu numai lor, fiind foarte bun si pentru curatarea tenului datorita argilei si clorofilei."Green Grass" este un sapun cremos si hidratant.


 Ingrediente: sare de la Marea Moarta, ulei de primula,  ulei esential de portocala si scortisoara, tumeric, vitamina E.
ATENTIONARE: NU ESTE INDICAT COPIILOR, FEMEILOR INSARCINATE, ORI CELOR CARE ALAPTEAZA !


Grasime de cocos (ulei - unt de cocos)

Grasimea de nuca de cocos este o grasime solida,care are consistenta unturii de porc. Are culoarea alba si este dezodorizat, fiind recomandat atat in cosmetica, dar si in bucatarie. Grasimea de cocos in cosmetica are multe beneficii: incheaga foarte bine sapunul si face foarte multa spuma.Beneficiile lui mai includ si:
- ingrijirea parului, ajutand la cresterea podoabei capilare, oferindu-i un plus de stralucire, asigura lipsa matretii si o buna hidratare a scalpului printr-un masaj regulat cu grasime de cocos;
-ingrijirea pielii: este folosit cu succes in diferite probleme ale pielii ,inclusiv psoreazis, dermatita, eczeme si alte infectii. Mai este bun pentru a preveni uscarea si exfolierea pielii.
Prin urmare este ingredientul principal folosit in produsele de ingrijire a corpului, cum ar fi: sapunuri, creme, lotiuni, etc.


Va recomand cu incredere produsele magazinului Kabea, care sunt de foarte buna calitate, lucrate cu mare dragoste!

PS.
Pe langa faptul ca ne-am cunoscut, am petrecut o dupa-amiaza tare frumoasa alaturi de puiutii nostrii...s-au cam ciondanit ei un pic :)) insa pana la urma s-au jucat frumossi acum Andu ma intreaba mereu de Karina.




Read more >>

Combinatii cu Delaco

Azi m-am jucat un pic cu branzica Miez de lapte de la Delaco.
Imi place aceasta branzica pentru faptul ca are forme tare frumoase si te poti juca in voie :)
Haideti sa va arat si voua ce a iesit din joaca mea :D

Am inceput dimineata cu o omleta cu ciuperci si miez de lapte .

 4 oua
o  cuite Miez de lapte
4-5 ciuperci proaspete ( puteti folosii si din conserva, dar nu va avea acelasi gust )
o bucataica sunculita presata/salam/kaiser sau ce va place
ardei rosu si galben ( eu am pus de la lada )
o rosie
sare
piper
patrunjel
o lingura ulei de masline


Se spala si se curata ciupercutele de pielite, dupa care se taie feliute subtiri, se pastreaza si cotoarele, care se vor taia marunt.

Se calesc intr-o lingura de ulei de masline.

Se adauga ardeiul si rosia taiate cubulete, peste care se va pune si sunculita, taiata si ea tot cubulete.

Se lasa la foc mic pana cand legumele s-au inmuiat bine.

Se bat ouale cu sare si piper.

Se adauga in tigaie peste ciuperci, se da focul incet.

Cand o intoarcem ne folosim de capacul tigaii astfel: print-o miscare rapida rasturnam omleta pe capac si invers, asa va ramane intreaga si nu se va rupe.

Deasupra vom pune felii de Miez de lapte.

Se lasa la foc mic 2 minute dupa care cu grija se muta pe o farfurie.

Se asezoneaza cu patrunjel tocat fin.

Pofta buna!!!!




Dupa care ne-am rasfatat papilele gustative cu Miez de lapte si diferite fructe, sincer ador combinatia de branza cu fructe, si cel mai tare mi-a placut miez de lapte cu kiwi si dulceata de afine, pt asta m-am inspirat de pe Bucataras




1 kiwi
o cutie miez de lapte
dulceata de afine

Se taie branza si kiwi felii.
Dupa care alternam, o felie de branza, o felie de kiwi.
Deasupra se toarna dulceata de afine.
Simplu, dar cu siguranta va avea un rezultat neasteptat de bun.
Se poate servii atat la micul dejun, cina, sua pur sisimplu ca desert.
Pofta buna!!!!

Si cum au inceput sa apara caspunile pe piata, am profitat si  le-am combinat si pe ele cu Miez de lapte.
Concluzia, un deliciu!!!!




Am  facut si o salata de fructe cu Miez de lapte, peste care am ras putina ciocolata.


1 kivi
o portocala
o banana
cateva capsuni
1 mar
Miez de lapte
ciocolata

Se spala fructele.

Se curata kiwi si portocala de coaja.

Se vor taia dupa preferinta.

Intr-un bol se aseza fructele.

Peste fructe se va pune bucati de Miez de lapte.

Deasupra se rade ciocolata.

Pofta buna!!!!





Zilele urmatoare voi incerca sa pregatesc si altceva cu aceasta branzica delicioasa.
Incercati-o macar odata, ca apoi o sa deveniti dependenti de ea :D :))
Read more >>

vineri, 20 aprilie 2012

Salata Caprese cu miez de lapte

Azi am primit cadoul de la Delaco, o gentuta plina cu bunatati.
Branzica Miez de lapte, este atat de buuunaaa, seamana foarte bine cu mozzarella la gust, este fina si are niste forme asa dragute, incat ti-e mila sa le mananci si in plus au venit intr-o gentuta termo superba!!!! ♥♥♥ :) Multumesc Delaco!!!
Nu am mai avut rabdare si am facut imediat o salata caprese, de obicei aceasta salata se face cu mozzarella, dar cum seamana tare bine la gust, nu am ezitat sa o fac.
Va recomad tuturor aceasta branzica, am dat o cautare pe net sa vad ce pret are si am gasit asta "Pret recomandat de vanzare: 7,5 lei/ pachet 3x75g; 5,2 lei/pachet 120g;"
Daca intr-adevar asta este pretul, chiar nu e scump si isi merita toti banii.


Ingrediente:

pentru o persoana

  • o rosie
  • o cutie miez de lapte cu sare
  • busuioc uscat si proaspat
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • optional masline verzi
Se taie rosia si branzica miez de lapte rondele.
Se pregateste un dresing din otet, sare si ulei.
Se aseaza rondele de rosii si branzica miez de lapte, alternativ sau se pun una peste alta.
Se stropesc cu dresing-ul, dupa care se asezoneaza cu busuioc uscat.





PS. Setul de servire tot de la ei l-am primit, de care sunt tare incantata....in poza asta nu se vede :(
Read more >>

miercuri, 18 aprilie 2012

Prajitura snikers cu ciocolata alba




Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie, gazduita luna aceasta de Alina.
O prajitura delicioasa.
Sursa Laura Sava


Ingrediente:

Pentru blat:

  •  6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • 100 g. nuca macinata
  • 2 linguri pline cu faina
  • 1 praf de copt

  • 200 g. ciocolata alba pentru stratul intermediar ( eu am pus doar 100 g )


Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar 
  • 250 g. unt
  • 2 linguri apa
  • 200 g. nuca prajita


Pentru glazura:

  • 100 g. ciocolata alba
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g unt
  • nuca taiata bucatele
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma densa si lipicioasa.
Se adauga nuca macinata, faina si praful de copt si se amesteca incet cu o lingura de lemn se jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt ( eu am folosit tava de la aragaz ).
Se coace la cuptorul preincalzit cca 20 de minute, la foc mediu.
Cand s-a copt blatul, se scoate din tava si se presara ciocolata alba, data pe razatoare.
Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prajeste nuca in cuptor, timp de 3 minute.
Se pregateste crema:
Se mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devine o spuma.
Intr-o oala, se caramelizeaza zaharul ramas, peste care se adauga apa, se amesetca energic, apoi se adauga untul, se lasa 2 minute pe foc mic, dupa care se adauga si galbenusurile, amestecand coninuu.
La sfarsit de adauga si nucile tocate cu cutitul.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa, cateva minute.


Se toarna peste stratul de ciocolata alba si se da la rece 2 ore.
Cand s-a racit se taie cu un cutit dat prin apa fierbinte.
Apoi se pune glazura deasupra si nuca.
Glazura se pregateste asa:
Intr-un ibric se pune ciocolata rupta bucatele, untul si laptele, se pune pe foc, amestecand pana se omogenizeaza, se lasa putin la racit, pana incepe sa se ingroase.





Read more >>

luni, 16 aprilie 2012

Pasca poloneza cu glazura de ciocolata



Incep prin a spune ca este cea mai buna pasca pe care am mancat-o pana acum.
De cand am vazut reteta Irinei i-am pus gand rau :))
Iti multumesc tare mult draga mea pentru reteta, o voi pregatii mereu de-acum inainte si o puteti pregatii si voi daca nu sunteti fani aluatului clasic pentru pasca si mai ales daca iubiti ciocolata, trebuie sa o incercati.
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie, gazduita luna aceasta de Alina.


Pentru aluat:

  • 150 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • un ou
  • 100 g unt/margarina
  • 150 ml lapte
  • pudra de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf copt

Pentru umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 100 g stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie

Pentru glazura:

  • 1 ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte


Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care se unge cu putin unt si se toarna 3/4 din compozitia rezultata mai sus.
Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 12 minute.
Intre timp se pregateste crema:
Se mixeaza branza cu ouale, zaharul si vanilia, dupa care se adauga stafidele bine spalate.
Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de branza, dupa care, peste crema se pune si restul de blat.
Se da din nou la cuptor pentru cca 35-40 min, se face testul cu scobitoare ( timpul de coacere poate fi diferit in fct de fiecare cuptor).


Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit.
Cand s-a racit foarte bine se pregateste glazura:
Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste pasca.
Se orneaza cu fulgi de migdale, nuca de cocos verde si bomboane ( optional).





Read more >>

duminică, 15 aprilie 2012

Castigatorul concursului de Iepuras

Stiu ca asteptati cu nerabdare sa aflati castigatorul concursului de iepuras, asa ca nu va mai tin in suspan.
Castigatoarea este Nicoleta Grofova.
Felicitari draga mea!!!
Vei fi contactata in curand pentru a ne da adresa de livrare a premiului.


1. tatiana sorina
2. Anca Necula
3. Alina Savin
4. Andrici Doina Elena
5. georgiana steluta albu
6. Mami de Rares
7. Ioana Alexandra
8. Andreea Tui
9. Ada Tina
10. Calin Andreea Daniela
11. manole alina maria
12. Mirela Agrigoroae
13. Mihaela Preda
14. elena angheluta
15. Letitia Golea
16. Timea Culinare
17. Dancea Ramona Elena
18. Geta Alexiu
19. JANETA JANET
20. Daiana Vereb
21. Doca Aniela
22. jana mirea
23. Lazar Oana
24. Nicoleta Grofova
25. Ramona Roman
26. Mihaela Si Atat
27. andreea jolly
28. mihaela caunic
29. scuty adrian andreea
30. Carmen-Elena Craciunescu-Nechita
31. Alexandra Hancianu
32. Lucica Dima
33. Hermi Blue
34. Buhas Ioana
35. Elena Gornescu
36. Maria Mare
37. Bianca Elena Arama
38. Mariana Manolache
39. Andreea Popa
40. Yady Deea
41. Alina Georgiana
42. Laura Mimmi
43. miha4sora
44. Gherghe andreea
45. Andrutzza Andra
46. Bratu Liliana
47. Violeta Cristea
48. Monika Erzsebet
49. Nicoleta Alexandra
50. Andreea Elena
51. Iulia Sava
52. Stefania Petcu
53. Konyves Eva-Maria
54. Amy Crafts
55. Cristina Adomnoaei
56. brose dragalase
57. paula
58. Daniela Rotaru
59. Anamaria Torok
60. Darling Ada
61. veronica picioroaga
62. Sara Mike
63. alldaycooking
64. Cristina Cirstea
65. Sidonia Toncean
66. Laura Rus
67. Oana Catalina
68. Rotaru Gabriela Tatiana
69. adina radu
70. ungureanu Gabriela
71. daniel Adrian
72. oprea ion
73. lautarescu Adriana
74. Alexandrina Xandrinne
75. Diana Diana K
76. ioana alexandrescu
77. Laura Mac
78. Elena Nalbaru
79. mady magda
80. Mantescu Bianca
81. Iuly Ana
82. .micsa speranta.
83. Adela Voinea
84. laurenta conea
85. Mirabela Gavriloi
86. muresan Gabriela
87. Emillie Jolie
88. mihaela pojogu
89. Nadina73
90. Sima Veronica
91. Cris Tina
92. Coconel Madalina
93. Lili Toma
94. Popescu Cristina Simona
95. Dorina Mariana Tarta
96. AnaVasilescu
97. Ana-Maria Gurgu
98. Blogul cu Hainutze
99. Tantza C-tina
100. raluca muraru


Va multumesc tuturor pentru participare si stati pe aproape, vor mai urma si alte concursuri.
Sa aveti un Paste minunat in continuare!!!
Read more >>

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)