Mie imi place foarte mult, este aromata, dulce si delicata.
Ingrediente:
- 4 kg capsuni
- 2 kg zahar
- 1 lamaie
Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs.
Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul.
Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros.
A doua zi se pune pe foc mic.
Se spumeaza de cate ori este nevoie ( daca nu faceti acest lucru dulceata se poate zaharisi ).
Nu se amesteca in ea, se misca usor de vas .
Se pune lamaia taiata feliute subtiri. ( lamaia ajuta la mentinerea fructelor intregi , in cazul nostru al capsunilor)
Cand siropul a inceput sa se lege, facem testul cu picatura pe farfurie ( adica daca picatura nu se intinde, inseamna ca este gata, daca se intinde o mai lasam la foc mediu si repetam testul, dureaza app. o ora ).
Timpul de fierbere depinde si de cantitate,.
Cand este gata, se umezeste un prosop de bucatarie si se pune peste vasul in care a fiert dulceata.
Se lasa pana se racoreste, dupa care se pune in borcanele spalate si scurse bine.
Se sterilizeaza apoi borcanele intr-o oala mai incapatoare.
Eu le tin cam 2 ore la sterilizat, dar este suficient si 30 de minute.
Se scot apoi borcanele si se acopera cu o patura ( pentru a nu se racii brusc ).
Ce borcanele dragalase ai,dar continutul este si mai dragalas!Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia, te pup :*
ȘtergereFoarte buna dulceata de capsuni
RăspundețiȘtergereMultumesc :) pup
ȘtergereImi place foarte mult. Este plina de savoare. Pup!
RăspundețiȘtergerePup rocsy :*
ȘtergereAsa cum spui draga Dana...este foarte aromata, dulce si....delicata !
RăspundețiȘtergereEste MI-NU-NA-TA ce sa mai vorbim.....
Te tzuc cu mare drag !
Delicioasa :D
RăspundețiȘtergere