- 4 cartofi
- 100 g faina
- 1 ou
- pesmet
- un praf de sare
- un cub de unt pt pesmet
- 2 pliculete zahar vanilat
- scortisoara
- caise
Mod de preparare
Spalam cartofii, ii punem la fiert.
Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.
Spalam si caisele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.
Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi punem pruna in mijloc formand o galusca.
Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare pe care o lasam sa dea in clocot, apoi punem galustele, dand focul mic, pentru a nu se sparge, sunt gata cand se ridica la suprafata.
Intr-o tigaie topim untul, peste care vom pune pesmetul amestecamd usor, luam de pe foc si punem zaharul vanilat si scortisoara.
Scoatem galustele si le dam prin pesmet.
Ce bunatate! Am facut galuste (gomboti cum le zicem noi)doar cu prune si capsuni, dar super ideea de caise
RăspundețiȘtergerece galuscute savuroase! cred ca e reteta de galusti cu prune in varianta cu caise!
RăspundețiȘtergereinteresanta combinatie!!!
RăspundețiȘtergereMmmm,ce bune si aromate sunt!!
RăspundețiȘtergerecred ca reteta e aceeasi indiferent de fructele din interior, conteaza sa stii ce faci ca sa nu iasa niste gloante, din poze ce pot spune este ca arata genial, pufoase, si pot sa bag mana in foc ca se topesc in gura :) YUM.
RăspundețiȘtergereBune de tot !
RăspundețiȘtergereDoar cu prune am facut dar sunt sigura ca sunt delicioase cu orice fruct....
Te imbratisez si te tzuc cu drag !
Ce frumos arata si tare bune :)
RăspundețiȘtergere