I-am facut si din aluat de pizza si din aluatul de aici si vi-l recomand pe acesta, ies mult mai fragezi si mai gustosi.
Ingrediente:
- 1 ou
- 50 gr. cascaval ras
- 50 gr. branza putin sarata ( cas )
- 1 plic de drojdie
- 50 ml lapte sau apa
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- masline (pt. ochisori si nasucuri )
- felii de salam sau sunca presata
- cascaval felii
- frunze de salata verde
Dizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ).
Dupa ce incepe sa creasca amestecam maiaua cu oul, cascavalul, branza, laptele si faina, framantam pana devine un aluat moale nelipicios.
Lasam sa creasca 1 ora.
Dupa ce a crescut, impartim aluatul in bilute, care se aplatizeaza usor, formand astfel niste suluri.
Cu ajutorul unei forfece de bucatarie facem cate o taietura oblica la fiecare capat ( in partea de sus, formand urechiusele ).
Ochisori si nasucurile le facem din rondele de masline.
Dam la cuptorul preincalzit app. 30 de minute ( sunt gata cand incep sa se rumeneasca usor la suprafata ).
Se taie fiecare catelus in dreptul guritei (astfel parand ca are gura deschisa ), iar in gurita punem salam, salata si cascavalul felii.
Pofta buna!!!
Ce nostime sunt!pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea, te pup :*
ȘtergereTi-au reusit perfect!!!
RăspundețiȘtergerepa..toate cele bune!!
Multumesc, te pup :*
Ștergere