duminică, 5 ianuarie 2014

Prajitura Bounty


Prajitura bounty, este o prajitura delicioasa, care mie imi place foarte mult, are blat de cacao, crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata alba ( varianta mea, in reteta originala este ciocolata cu lapte ).
Se face foarte repede si se papa si mai repede :D
Sursa

Ingrediente:

pt blat:
  • 100 g zahar
  • 125 g unt/margarina
  • 3 oua
  • ~ 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf copt
pt crema de cocos:
  • 450 ml lapte
  • 150 g unt
  • 5 linguri gris
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca cocos 
pt sirop:

  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
pt glazura:
  • 300 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
 Pragatim siropul:

Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar, dupa care se stinge cu 100 ml lapte.
Se lasa pana se topeste zaharul si se da la racit.

Pregatim blatul:

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se spumeaza.
Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Se adauga apoi laptele, faina, cacaoa, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.
Se toarna in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit cca 15- 20 min la 180 grade.

Pregatim crema:

Se pune laptele impreuna cu untul pe foc.
Cand untul s-a topit se adauga grisul, zaharul si nuca de cocos.
Se mai lasa 2 minute la foc mic.
Asa calda se toarna peste blatul insiropat si se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.

Pregatim Glazura:

Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se pun pe foc pana cand ciocolata s-a topit. Atentie!!! Nu trebuie sa fiarba!!! Se ia de pe foc din cand in cand si se amesteca pana glazura devine uniforma.

Se toarna peste crema si se niveleaza .
Se da la rece cel putin 1-2 ore, dupa care se propotioneaza dupa preferinte, cu un cutit, pe care il tinem in apa fierbinte.




25 de comentarii:

  1. Si frumoasa si gustoasa!
    An Nou cu toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Cristina, delicioasa rau, eu am facut-o de Revelion, dar sigur o s-o mai fac cat de curand, pup :*

      Ștergere
  3. La multi ani , Dana !
    Siropul este cam incorect ... 2 linguri de zahar trebuie , asa-i ? (sa nu te superi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani Diana! Ms de observatie, am corectat ( p.s. nu ma supar ), te pup :*

      Ștergere
    2. Te imbratisez , Dana ... nu ma pot abtine , de asta mi-am zis , Onesta :d

      Ștergere
    3. Haha!!! Pai asa trebuia sa iti pui nik-ul si aici :))) asa stiam si eu cu cine stau de vorba :D Te imbratisez si eu draga mea :*

      Ștergere
  4. Super faina trebuie sa fie , de mult tot vreau sa o fac si eu .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorina, sa o faci neaparat, nu o sa-ti para rau, poate doar ca n-ai facut portie dubla :D pupici :*

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Da, sunt foarte suculente de la siropul de lapte caramel :)
      Multumesc de vizita!

      Ștergere
  6. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani!!!
      Multumesc pt invitatie, o sa intru sa vad despre ce este vorba, pupici :*

      Ștergere
  7. Un deliciu de prajitura! Ti-a iesit foarte frumos iar la gust...nici nu vreau sa ma gandesc cat e de buna. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut si eu acum o prajitura.O pot lasa toata noaptea la frigider? as vrea sa fie mai tare asa..ca mie mi-a iesit destul de moale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Abia acum am vazut comentariul tau.....Sigur ca o poti lasa peste noapte, sa-mi zici daca s-a intarit pana la urma, pup.

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)