Prajitura bounty, este o prajitura delicioasa, care mie imi place foarte mult, are blat de cacao, crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata alba ( varianta mea, in reteta originala este ciocolata cu lapte ).
Se face foarte repede si se papa si mai repede :D
Sursa
Ingrediente:
pt blat:
- 100 g zahar
- 125 g unt/margarina
- 3 oua
- ~ 200 g faina
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 praf copt
- 450 ml lapte
- 150 g unt
- 5 linguri gris
- 150 g zahar
- 150 g nuca cocos
- 2 linguri zahar
- 100 ml lapte
- 300 g ciocolata alba
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar, dupa care se stinge cu 100 ml lapte.
Se lasa pana se topeste zaharul si se da la racit.
Pregatim blatul:
Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se spumeaza.
Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Se adauga apoi laptele, faina, cacaoa, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.
Se toarna in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit cca 15- 20 min la 180 grade.
Pregatim crema:
Se pune laptele impreuna cu untul pe foc.
Cand untul s-a topit se adauga grisul, zaharul si nuca de cocos.
Se mai lasa 2 minute la foc mic.
Asa calda se toarna peste blatul insiropat si se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.
Pregatim Glazura:
Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se pun pe foc pana cand ciocolata s-a topit. Atentie!!! Nu trebuie sa fiarba!!! Se ia de pe foc din cand in cand si se amesteca pana glazura devine uniforma.
Se toarna peste crema si se niveleaza .
Se da la rece cel putin 1-2 ore, dupa care se propotioneaza dupa preferinte, cu un cutit, pe care il tinem in apa fierbinte.
Si frumoasa si gustoasa!
RăspundețiȘtergereAn Nou cu toate cele bune!
Multumesc Medi, Un an nou fericit!!!
ȘtergereSigur este o bunatate de prajitura!
RăspundețiȘtergereRocsy, chiar este, pup :*
ȘtergereDelicioasa. Ieri am facut si eu. :)
RăspundețiȘtergereCristina, delicioasa rau, eu am facut-o de Revelion, dar sigur o s-o mai fac cat de curand, pup :*
ȘtergereLa multi ani , Dana !
RăspundețiȘtergereSiropul este cam incorect ... 2 linguri de zahar trebuie , asa-i ? (sa nu te superi)
La multi ani Diana! Ms de observatie, am corectat ( p.s. nu ma supar ), te pup :*
ȘtergereTe imbratisez , Dana ... nu ma pot abtine , de asta mi-am zis , Onesta :d
ȘtergereHaha!!! Pai asa trebuia sa iti pui nik-ul si aici :))) asa stiam si eu cu cine stau de vorba :D Te imbratisez si eu draga mea :*
ȘtergereSuper faina trebuie sa fie , de mult tot vreau sa o fac si eu .
RăspundețiȘtergereDorina, sa o faci neaparat, nu o sa-ti para rau, poate doar ca n-ai facut portie dubla :D pupici :*
ȘtergereAratoasa foc!Pup!
RăspundețiȘtergereDia, multumesc! pup :*
ȘtergereMmmm...cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
ȘtergereCred ca sunt ff suculente!!!
RăspundețiȘtergereDa, sunt foarte suculente de la siropul de lapte caramel :)
ȘtergereMultumesc de vizita!
La multi ani !
RăspundețiȘtergereTe astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/
La multi ani!!!
ȘtergereMultumesc pt invitatie, o sa intru sa vad despre ce este vorba, pupici :*
Un deliciu de prajitura! Ti-a iesit foarte frumos iar la gust...nici nu vreau sa ma gandesc cat e de buna. Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula!
ȘtergereTe pup!
Ce bunatate!!!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu acum o prajitura.O pot lasa toata noaptea la frigider? as vrea sa fie mai tare asa..ca mie mi-a iesit destul de moale.
RăspundețiȘtergereAbia acum am vazut comentariul tau.....Sigur ca o poti lasa peste noapte, sa-mi zici daca s-a intarit pana la urma, pup.
RăspundețiȘtergere