Rulada turceasca cu vanilie
Aceasta rulada este una din preferatele noastre, este usor de facut, nu necesita coacere, iar pe deasupra este delicioasa.
In reteta originala crema este fara oua, insa eu am adaptat reteta dupa gustul nostru si am facut o crema fina de vanilie, am scos faina si am inlocuit-o cu amidon, iar rezultatul a fost unul foarte bun, asa ca va invit si pe voi sa o incercati :)
Am facut aceasta rulada si cu ciocolata si cu zmeura
Aici aveti si un mic filmulet unde puteti vedea cum se pregateste.
Pentru crema de vanilie:
in plus:
Laptele se pune la fiert, impreuna cu zaharul.Separat galbenusurile se freaca cu amidonul.Cand laptele este fiert se toarna in fir subtire peste galbenusuri, dupa care se omogenizeaza compozitia.Aceasta compozitie se pune din nou la foc mic, mestecand continuu cu un tel, pana se va ingrosa. La sfarsit se adauga esenta de vanilie.Se lasa se racoreasca ( nu sa se raceasca de tot ).Intre timp se mixeaza frisca foarte bine. In tava de la aragaz punem un strat de nuca de cocos, peste care vom pune cu lingura din crema, nivelam cu atentie pentru a nu strica stratul de cocos.Apoi punem un strat de frisca.Peste frisca vom pune nucile caramelizate ( Caramelizam 4 linguri de zahar, peste care vom pune nucile maruntite, apoi le scoatem pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca si sa se intareasca, dupa care le spargem cu ciocanul de snitele sau la robot )Se da la rece pentru cel putin 2 ore.Dupa ce a stat la frigider taiem fasii subtiri cu un cutit dat prin apa rece ( pe latimea tavii ), pe care le vom rula ajutandu-ne de o furculita si de degete, astfel formand ruladele.
Un desert fantastic .
RăspundețiȘtergereWow cat de bine arata!!
RăspundețiȘtergere